TOKİ'den müjde geldi! Dar gelirlilere tarihi konut fırsatı geliyor TOKİ'den müjde geldi! Dar gelirlilere tarihi konut fırsatı geliyor

Pazaryerinde esnafla sohbet eden ve "hayırlı işler" dileyen Tahtasız, "Esnafımıza bir dokunuyoruz, bin ah işitiyoruz" diyerek karşılaştığı durumu özetledi. Pazarcı esnafının büyük bir bölümünün artan Bağ-Kur primlerini ödemekte zorlandığını ve borçlarını ödeyemediğini ifade etti.

Tahtasız, esnafın "evini geçindirdiğine şükreder hale geldiğini" ve yüksek primler nedeniyle emeklilik hayali dahi kuramadığını vurguladı. Bir pazarcı esnafının kendisine, "Bağkur’u ödesem evimi geçindiremeyeceğim. Prim borçları birikti. Ne kadar borcum olduğuna dahi bakmak istemiyorum. Psikolojim bozuluyor” diyerek dert yandığını aktardı.

Seçim öncesinde Bağ-Kur prim gün sayısının 9000’den 7200 güne indirilmesi yönünde verilen sözlerin tutulmadığını hatırlatan Tahtasız, "Prim gün sayısını indirmedikleri gibi yapılan artışlarla bugün 7 bin 736 TL olan primi esnaf ödeyemiyor" dedi.

Esnafın yaşadığı bu sıkıntıları meclis'e sıklıkla dile getirdiğini belirten Mehmet Tahtasız, ancak yetkililerden bir çözüm göremediklerini ifade ederek, "Ne anlayan var ne de gereğini yapan var!" sözleriyle tepkisini gösterdi.

Kaynak: Cemal Akyol