Çorum
Açık
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,4861 %0.31
45,4600 %-0.26
Ara
Kesin Karar Ulusal ’Bakımlı İmam’ Sıra Dışı Muhtarlık İçin Adaylığını Açıkladı

’Bakımlı İmam’ Sıra Dışı Muhtarlık İçin Adaylığını Açıkladı


’Bakımlı İmam’ Sıra Dışı Muhtarlık İçin Adaylığını Açıkladı

DENİZLİ(İHA) – Rusya’da ve Denizli’de 36 yıl din görevlisi olarak çalışan, kıyafetleri ve günlük yaşantısıyla adı ‘Bakımlı İmam’a çıkan Hikmet Yuvacı, mahallesine muhtar adayı oldu. Yuvacı, kazandığında tarafına yatırılacak ücreti öğrenciler, ihtiyaç sahipleri ve mahallede eksik olan hizmetler için kullanacağını açıkladı.
Denizli’nin Pamukkale ilçesinde yaşayan 55 yaşındaki emekli imam Hikmet Yuvacı, renkli kişiliğiyle Hacıkaplanlar Mahallesi’ne muhtar adayı oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde din görevlisi olarak 36 yıl boyunca hizmet eden, 2021 yılında emekli olan Yuvacı, Rusya’nın St. Petersburg kentinde de görev yaptı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in oluru ile topluluklara İslam’ı anlatmak dini bilgiler veren Yuvacı, Kırım halkına da Türkiye adına din koordinatörlüğü yaptığını belirtti. Görev yaptığı dönemde, camisini temiz tutmadaki gayretiyle ve bakımlı olması nedeniyle ismi ‘Bakımlı İmam’a çıkan emekli Hikmet Yuvacı, muhtar adayı oldu. Vatandaşlarına hizmet etmek isteyen emekli imam Hikmet Yuvacı, “Devletimin bana verdiği görevleri yurt içi ve yurt dışında tamamladım. Rusya’da soydaşlarımıza hizmet etme imkanı buldum ve yurduma döndüm. Oradaki birikimlerimi Hacıkaplanlar Mahallesi’nde görevim süresince halkımla paylaştım. İmamlık görevimden 2021 yılında emekli oldum. Mahalle sakinlerimin isteğiyle devletime olan hizmetimden memnun kaldıkları için beni mahalle muhtarı olarak görmek istediklerini belirttiler. Ben de sevdiklerimle bu görevi onlara yapabileceğimi bildirerek bu yola çıktım” dedi.

“Akıllarda kalan izi devam ettireceğim”
Mahallesinde iz bırakacak şekilde çalışmak isteyen, halk ile sürekli yan yana durarak ücretsiz bir şekilde çalışacağını söyleyen Yuvacı, “Denizli’den sıra dışı bir vali geçti, ben de iz bırakarak bu topraklarda bir muhtar nasıl vatandaşına hizmetli olur, onu göstermek için aday oldum. Mesleğimiz gereği 5 vakit halkımızla iç içeyiz. Namazın dışında, ibadetin dışında yine halkımızla beraber olduğumuz için kılığımla kıyafetimle bir din görevlisine yakışır şekilde ben de onu yerine getiriyordum. Basının, halkımızın dikkatini çektiği için biraz ansiklopedik bir terim olsa bile ‘Bakımlı İmam’ olduk. Giyimimle, kuşamımla örnek din görevlisi olmam sebebiyle büyük bir olumlu tepki topladım. Türkiye’de haberlerde yer aldım. Aynı durumu sabah namazı itibariyle halkım uyuyana kadar kılığım, kıyafetimle ve davranışlarımla tekrar muhtarlık seçimini de kazandığım takdirde o görüntüyü, akıllarda kalan izi devam ettireceğim. Kazandığımda ise ana hususum, hiçbir ücret talep etmeden tarafıma yatırılacak olan ücreti öğrencilere, ihtiyaç sahiplerine, mahallemde eksik olan hizmetler doğrultusunda kullanacağım. Sıra dışı bir muhtar olacağım, halkıma eser bırakacağım” şeklinde konuştu.

KAYNAK: İHA
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *