Çorum
Açık
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,4861 %0.31
45,4600 %-0.26
Ara
Kesin Karar Gündem Başkan Müjdeyi Verdi, TMO’da Kapasite Artırılacak

Başkan Müjdeyi Verdi, TMO’da Kapasite Artırılacak

Başkan Müjdeyi Verdi, TMO’da Kapasite Artırılacak

Çorum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Naki Özkubat, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ortaklığında kurulan lisanslı depoculuk şirketi TMO-TOBB Lidaş'ın Çorum'daki depolama kapasitesinin artırılacağını duyurdu.

Özkubat, TMO-TOBB Lidaş'ın 2010 yılında kurulmuş ülkemizin ilk lisanslı depoculuk şirketi olduğunu ve Türkiye genelinde 225 özel şirket tarafından 305 farklı yerde kurulmuş toplam 11 milyon 836 bin 38 ton kapasiteli lisanslı depolar içerisinde lisans kapasitesi olarak ikinci sırada yer aldığını belirtti.

TMO-TOBB Lidaş'ın Türkiye genelinde farklı illerde toplam 405 bin 200 ton depolama kapasitesine ulaştığını ifade eden Özkubat, "İlimizde 2022 yılında borsamızın talebi ile 31 bin 200 ton kapasiteli lisanslı depo kurulmuş ve faaliyete başlamıştır. Ancak biz ilimizdeki bu depo kapasitesinin yeterli olmadığını görüyoruz." dedi.

Özkubat, TOBB Lidaş Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Toplu ve Genel Müdür R. Kayhan Ünal ile görüşerek Çorum'daki mevcut lisanslı depoda kapasite artırımı yapılması için fizibilite görüşmelerine başlandığını belirterek, "İlimize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

MUHABİR: Zehra Sayıl
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *