Çorum
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3095 %0,23
48,9311 %0,43
Ara
Kesin Karar Gündem Bedesten ve Meydan Bir Arada Olacak

Bedesten ve Meydan Bir Arada Olacak

Bedesten ve Meydan Bir Arada Olacak

Çorum Belediyesi yapımı devam eden Bedesten Çarşısı’nın önünü meydan haline getirmeyi hedefliyor. Belediye, bölgede bir binayı daha kamulaştırarak yıkımını gerçekleştirdi.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın seçim vaatleri arasında yer alan Bedesten Çarşısı ve yer altı otoparkı projesinde çalışmalar hızla devam ederken, Bedesten’le birlikte Çorum’a kazandırılacak yeni meydan için somut adımlar atılıyor.  Estetik bakımdan şehri daha güzel hale getirmek için çalışan Çorum Belediyesi, bedesten meydanının ortasında kalan binayı kamulaştırarak yıktı.

Öte yandan geleneksel mimari özellikleriyle birlikte şehrin ticaret hayatına yeni bir soluk getirecek Bedesten projesinde yer altı otoparkı kısmının ardından kubbelerde tamamlandı. Yılsonuna bitirilmesi hedeflenen projenin etrafında oluşturulacak meydan için çalışmalar hızlandırıldı.

“Şehrin Cazibe Merkezi Olacak “

Bedesten’in Çorum için önemli bir proje olduğuna işaret eden Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, “Bedesten etrafında İnayetullah Camisini merkeze alan ve Çorumpark’la birleşen muazzam geniş bir meydan planlıyoruz. Şehrin cazibe merkezi olacak meydan projemizin önündeki engelleri de bir bir kaldırıyoruz. Şehir estetiği bakımından meydanlar çok önemlidir. Şehrimizde düne kadar hiç meydan yokken şu an Kadeş Meydanımız var, yine Ulu Camii çevresinde çalışmalarını sürdürdüğümüz 14 bin 500 metrekarelik Tarihi Çorum Meydan projemizin önemli bir kısmını tamamladık. Bedesten projesi etrafında meydan çalışmalarımıza devam ediyoruz. Çimento Fabrikası arazisinde de meydanlarımız olacak. Şehrimiz bol meydanlı, ferah, yaşanabilir, nefes alan şehre dönüşüyor” dedi.  (Zahide Yasemin Özden)

MUHABİR: Haber Bülteni
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *