Çorum
Az bulutlu
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
43,4257 %0.03
52,2260 %-0.07
Ara
Kesin Karar Ulusal Beykoz’un Erguvanları Ürettiklerini Satmaya Devam Ediyor

Beykoz’un Erguvanları Ürettiklerini Satmaya Devam Ediyor


Beykoz’un Erguvanları Ürettiklerini Satmaya Devam Ediyor

Beykoz Belediyesi tarafından, kadın girişimciliğini ve istihdamını desteklemek amacıyla Millet Sofrası’nın içinde kurulan ’Erguvan Kadın Kooperatifi’ ürettiklerini satmaya devam ediyor. Erguvan Kadın Kooperatifi’nin ürettiklerinden gün içerisinde binlerce kişi faydalanıyor.
Beykoz Belediyesi tarafından, kadın girişimciliğini ve istihdamını desteklemek, kadınların emeklerini topluma ve ekonomiye kazandırmak amacıyla kurulan kooperatif, kısa sürede herkesin uğrak yeri oldu. Millet Sofrası’nın içerisinde bulunan ve Beykoz’da kadın el emeğinin ekonomik değere dönüştüğü, “Beykoz’un Erguvanları Kadın Kooperatifi”nde mantıdan erişteye, kahvaltılıktan reçele çeşit çeşit yemeklerin yapıldığı bölüm vatandaşlar tarafından ilgi görüyor.
Erguvan Kadın Kooperatifi’nde çalışan Tuğba Şengül, "Burası Beykoz’un kadın kooperatifi, burası ev hanımlarına destek olunması için kurulan bir kooperatif. Beykoz Belediyesi’nin, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın’ın bizi teşvik ettiği mutfakta üretim yapıyoruz. Ürettiğimiz tatlılar, börekler, içli köfte, reçellerimiz var. Yani mutfakta ne yapılıyorsa her şeyi yapıyoruz. Sipariş üzerine de çalışıyoruz. Burada çorbalarını içiyorlar ve bizden de minimum bir ücretle alışveriş yapıyorlar. Tamamı kadınlara hizmet için kurulan bir kooperatif burası. Buranın bir başlangıç olup daha da çoğalmasını istiyorum. Herkese örnek olmak istiyoruz" dedi.

KAYNAK: İHA
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *