Çorum
Açık
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,4496 %0.21
45,6211 %0.11
Ara
Kesin Karar Siyaset Birleşik Emekliler Sendikası’ndan CHP’ye Ziyaret

Birleşik Emekliler Sendikası’ndan CHP’ye Ziyaret

Birleşik Emekliler Sendikası’ndan CHP’ye Ziyaret

Çorum’da örgütlenme çalışmalarına başlayan Birleşik Emekliler Sendikası’nın yöneticileri, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Av. Dinçer Solmaz’ı ziyaret etti.

Sefa Batak’ın öncülüğünde çalışmalarına başlayan Birleşik Emekliler Sendikası İl Temsilciliği, bir yandan üye kayıtlarına hız verirken, diğer yandan da siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarına ziyaret turları başlattı.

Birleşik Emekliler Sendikası Çorum Temsilcisi Sefa Batak ve yönetim kurulu üyeleri, CHP İl Başkanı Dinçer Solmaz’ı ziyaret ederek sendikanın kuruluş amaçları, hedefleri, emeklilerin yaşadığı sorunlar ve çözüm yollarına ilişkin bilgi alışverişinde bulundu.

Dinçer Solmaz, CHP’nin halktan, emekten yana olan tüm sivil toplum kuruluşlarının yanında olduğunu, sendikalaşmanın, örgütlü hareket etmenin büyük önem taşıdığını dile getirerek, emeklilerin sorunlarını her fırsatta gündeme getirdiklerini ve çözüm önerilerinin takipçisi olduklarını söyledi.

2024 yılının emekliler yılı ilan edilmesine rağmen emeklilerin geçim sıkıntısı ile başbaşa olduğunu, sağlık hizmetlerinden ulaşıma, ekonomik sorunlardan sosyal donatı yetersizliğine kadar birçok problem yaşadıklarını anlatan Solmaz, emekli maaşlarının asgari ücretin üzerinde olması gerektiğini savundu.

Sendikanın Çorum Temsilcisi Sefa Batak ise, emeklilerin yıllardır hak kaybına uğradığını, geçinemediğini, zor bir süreç yaşadığını belirterek, emeklilerin ekonomik, demokratik, hukuksal, sosyal hak ve çıkarlarını koruyup geliştirmek, buna engel teşkil edecek her türlü antidemokratik uygulamalara karşı örgütlülük ve bilinç içerisinde demokratik yöntemler yoluyla mücadele etmek amacıyla yola çıktıklarını söyledi.

CHP İl Başkanı Dinçer Solmaz, Birleşik Emekliler Sendikası yöneticilerini tebrik ederek başarılar ve kolaylıklar diledi.

[gallery link="file" size="medium" ids="278520,278521"]

KAYNAK: Haber Merkezi
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *