Çorum
Açık
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,1659 %0.2
47,0504 %-0.04
Ara
Kesin Karar Gündem Çöplü: Siyaset Yapıyorsunuz

Çöplü: Siyaset Yapıyorsunuz

Çöplü: Siyaset Yapıyorsunuz

Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü, CHP’lilerin 2024 yılı bütçesiyle ilgili eleştirilerine cevap verdi.

Belediye Meclisi’nin Cuma günkü toplantısında CHP’li Meclis Üyesi Nazik Bulut’un konuşmasına cevap veren Belediye Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü, yatırımcı müdürlüklerin bütçelerinin hiç konuşulmadığını, mecliste siyaset yapıldığını söyledi.

“300 Bin Kişiye Hizmet Etmeye Çalışıyoruz”

Kentte 300 bin kişiye hizmet ettiklerini vurgulayan Çöplü,  “Siyaset yapıyor kendisi. Özel Kalem Müdürlüğünün bütçesinin siyasetini yapıyor. Neden Su İşleri Müdürlüğüne bir şey söylemiyorsun. Bunların siyasete malzeme edilmemesi gerekiyor. Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğümüzü ayırdık. Bütçe olarak fazla olmuş olabilir. Hem halkla ilişkiler müdürlüğümüz var, şikayetleri, talepleri alan gruplarımız var. Orada çalışan personel sayısını siz özellikle ön plana çıkartarak ifade ediyorsunuz ama biz burada 300 bin kişiye hizmet etmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Personel eleştirilerine anlam veremediğini kaydeden Lemzi Çöplü, “Hizmet yaparken personellerimizle yapıyoruz. Çalışanlarımız bizlerin bir paydaşı. Biz burada hizmet veriyoruz. Hizmet ederken de arkadaşlarımızla hizmet ediyoruz. Onların giderlerini mi çok gördünüz? Ne tür eksikliklerimiz oldu da bu ifadeleri kullanıyorsunuz onu anlamış değilim” diye konuştu.

Sattıklarının onlarca katı arsayı belediye bünyesine kazandırdıklarını vurgulayan Çöplü, şöyle devam etti:

“Sürekli bizim arsa satışlarımıza tepki gösteriyorsunuz. 2024 yılında 100 milyon liralık bir kamulaştırma bütçesi koymuş olabiliriz. Ama bir önceki dönemde bunun kaç katı kadar fazlasını aldık zaten. 2 milyon metrekare arsa aldık, bunun 200 bin metrekaresini sattık. Parasal değerler farklı yönlere gitmiş olabilir.

Yatırımcı müdürlüklerimizle ilgili bir şey söyleyemiyorsunuz, sadece siyaset yapıyorsunuz. Konuya insanlara hizmet noktasında bakmıyorsunuz.

Afet Müdürlüğüyle ilgili de kanunen bize koordinasyon ve bilgilendirmeyle ilgili bir yetki verildi. Biz de buna istinaden çalışmalar yapıyoruz. Direkt AFAD gibi çadır bulundurmamız, konteynır bulmamız gibi bir zorunluluğumuz yok.”

MUHABİR: Haber Bülteni
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *