Çorum
Hafif yağmur
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
43,4977 %0.02
51,4138 %0.13
Ara
Kesin Karar Gündem Çorum’a Yeni Yapılan Meydanı Eleştirdi: Caddeleri Taşıyamayacağı Bir Trafik Yükü İle Karşı Karşıya Bırakacaklar

Çorum’a Yeni Yapılan Meydanı Eleştirdi: Caddeleri Taşıyamayacağı Bir Trafik Yükü İle Karşı Karşıya Bırakacaklar

Çorum’a Yeni Yapılan Meydanı Eleştirdi: Caddeleri Taşıyamayacağı Bir Trafik Yükü İle Karşı Karşıya Bırakacaklar

Zafer Partisi Çorum İl Başkanı Bedii Onan, Tarihi Meydan Projesi’nin çevresindeki esnafın projenin bir an önce bitirilmesini istediğini söyledi.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yayımlayan Zafer Partisi Çorum İl Başkanı Bedii Onan, “Ulu camii çevresinde devam eden çevre düzenlemesi çalışmaları sebebiyle çevrede faaliyet gösteren esnaflar araç ve insan hareketliliğinin kalmadığını ve devam eden süreçte işlerinin ciddi derecede olumsuz etkilendiğini ifade ederek yapılan çalışmaların biran önce tamamlanmasını istedi. Ulu Camii önündeki künyede inşaat işinin 360 gün olarak belirtilmesine rağmen tadilat/yenileme çalışmalarının devam ettiğini ve yakın bir süreçte caminin ibadete açılma ihtimali olmadığını vatandaşlarımızın genel kanaati olarak belirtelim” ifadelerini kullandı.

Projenin tamamlanmasının ardından “Aynı zamanda sözde kültür yolu çalışmaları eski Emlak bankası ve Ziraat Bankası binaları yıkılarak çevredeki yolların daraltılıp, saat kulesi yönüne çıkış yolunun iptal edildiğini gözlemledik. Yıkılan bankalara ait alanların neredeyse büyük kısımlarının taş ve beton altında olduğunu, Osmancık caddesi yönüne doğru olan yolun tek bir aracın geçebileceği genişliğe indirildiğini gördük. Yapılan çalışmaların Osmancık Caddesi’ne doğru akacak trafik düzenine sıkıntı oluşturacağını, esnafın ticari faaliyetini de olumsuz etkileyeceğini düşünüyoruz. Keza Osmancık Caddesi’nden Saat Kulesi yönüne çıkış tamamen kapatılmış, bu yöne devam edecek araçlar ya Tanyeri ilkokulu-Emir Ahmet Camii önünden Gazi Caddesi’ne çıkış yapmak zorunda kalacaklar veya Paşa Hamamı çevresinden Taşhan Caddesi üzerinden daha uzun bir yol kat edip, İnönü Caddesi’ne çıkarak varmak istedikleri istikameti bulacaklar. Şehir içindeki sıkışıklık göz önüne alındığında oluşacak yoğunluk, bahsettiğimiz caddeleri taşıyamayacağı bir trafik yükü ile karşı karşıya bırakacaktır. Mevcut yolların genişliği, otopark sorunları ve gün içindeki yolu kullanan araç sayısı ve gözlemlerimiz bu çalışmaların ciddi bir trafik sorununu da yanında getireceği yönündedir. Ayrıca yol güzergâhının uzaması da araçlar için ciddi akaryakıt sarfiyatına ve ekonomik maliyete neden olacaktır. Yerel seçimler öncesi yapılan çalışmaların yağışların devam ettiği mevcut günlerde ısrarla devam ettirilmesi Saat Kulesi ve çevresini geçiş için kullanan vatandaşları da çamur deryası içinde yürümeye mecbur bırakmaktadır” ifadelerini kullandı.

[gallery link="file" size="medium" ids="64026,64027,64028"]

MUHABİR: Sümeyra Özdoğan
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *