Çorum
Parçalı az bulutlu
5°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
43,4990 %0.19
51,6240 %-0.9
Ara
Kesin Karar Gündem Çorum’da Belediye, Kentsel Dönüşüm Yapacak, İlk Adım Atıldı!

Çorum’da Belediye, Kentsel Dönüşüm Yapacak, İlk Adım Atıldı!

Çorum’da Belediye, Kentsel Dönüşüm Yapacak, İlk Adım Atıldı!

Çorum Belediye Meclisi’nin 2024 yılındaki ilk toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda belediyenin kentsel dönüşüm çalışmalarında daha fazla rol alması için ilk adım atıldı. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, geçtiğimiz aylarda bu konuyla ilgili konuşmuş, yeni dönemde kentsel dönüşüme ağırlık verileceğini açıklamıştı.

Çorum Belediye Meclisi’nin 2024 yılı ilk toplantısı, Çorum Belediyesi hizmet binasında Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı. Belediye Başkanvekili İsmail Bölükbaş başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda gündeme alınan maddeler görüşülerek karara bağlandı.

Toplantıda Çorum Belediyesinin HalkEt, Halk Ekmek gibi firmalarının bağlı olduğu BELTAŞ A.Ş. için sermaye artırımı talebi de görüşüldü. Talepte yer alan “kentsel dönüşüm” detayı ise dikkatlerden kaçmadı.

“KENTSEL DÖNÜŞÜM VE ÖRNEK PROJE” DETAYI

Talepte BELTAŞ için yapılacak sermaye artırımının hangi alanlarda kullanılacağına dair bir açıklama yapıldı. Açıklamada, sermaye artırımının Halket ve Halk Ekmek gibi BELTAŞ’ın bilinen hizmetlerinde kullanılacağı belirtilirken, “kentsel dönüşüm” ve “örnek proje” adı verilen bir proje ifade edildi. Açıklamada, Talepte, “Kentsel dönüşüm konularında çalışma yapmak ve Çöplü Mahallesi’nde bulunan bir arsada örnek bir proje hayata geçirilmesi” ifadelerini kullanıldı.

Hatırlanacağı üzere Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, bu konuyla ilgili daha önce birçok kez konuşmuş, 2024 Mart yerel seçimlerinde yeniden aday gösterilmesi ve seçilmesi halinde kentsel dönüşümde belediyenin rolünü artıracağını söylemişti.

Mecliste görüşülen bu talepte yer alan detay, belediyenin bu hedefi için ilk adım olarak yorumlandı.

Ayrıca örnek proje de merak uyandırdı. Bu projeyle ilgili detayların önümüzdeki günlerde veya haftalarda açıklanması bekleniyor.

70 milyon liralık sermaye artırım talebi, AK Parti ve MHP’li meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi.

[gallery link="file" size="medium" ids="101448,101449,101450"]

MUHABİR: Sümeyra Özdoğan
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *