
Selçuk Aydemir imzalı “Efsane” filminin çekimlerine Kargı ilçesine bağlı Hacıhamza Köyü’nde başlanmıştı. Film yapımcıları, film setinde yangın çıktığını açıkladı.
Ahmet Kural başta olmak üzere birçok ünlü isimin yer aldığı projenin çekimlerine Temmuz ayında başlandı. Çekimler, Kargı’nın Karaköy Mahallesi’nde devam ediyor.
Yapım firmasından yapılan açıklamaya göre geçtiğimiz Pazartesi günü öğleden sonra itfaiye gözetiminde çiftlik sahnesinin çekimi yapıldı. Film sahnesi için kontrollü olarak başlatılan yangın sahnenin çekilmesinin ardından söndürüldü. Ancak gece saatlerinde sette yeniden alevler yükseldi.
Yine firmadan yapılan açıklamaya göre, yangının büyümeden söndürüldüğü ifade edildi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Dün öğleden sonra Kargı ilçesi Karaköy Mahallesi’nde itfaiye gözetiminde yapılan Efsane filminin çiftlik sahnesini çektikten sonra itfaiye yetkililerin soğutma çalışmalarını tamamlaması ve güvenliği teyit etmesi neticesinde setimize son verdik. Gecenin ilerleyen saatlerinde üzücü bir haber aldık. İtfaiyeden edindiğimiz bilgiye göre bir anda sabaha karşı çıkan yangın çevreye yayılmadan ve büyümeden önce söndürülmüş. Haberi alır almaz vardığımız setimizde üzücü manzara ile karşılaştık.”
Filmde Rolü Olan Hayvan Telef OlduÖte yandan yangında filmde de rolü olan “Zeki” adlı öküzün hayatını kaybettiği ifade edildi. Açıklamada, “Bizi derinden üzen tek olay ise filmimizde rolü olan hepimizin canı kadar sevdiği öküzümüz ‘Zeki’yi bu talihsiz olay sonrası kaybetmemiz oldu. İçimizdeki hüznü, acıyı ve kederi tarif edecek kelime bulamıyoruz” ifadelerine yer verildi. (Zahide Yasemin Özden)