Çorum
Açık
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3504 %0,36
49,0209 %0,56
Ara
Kesin Karar Gündem Çorum’da Kamuya 770 Kişi İşe Alınacak, İşte Detaylar

Çorum’da Kamuya 770 Kişi İşe Alınacak, İşte Detaylar

Çorum’da Kamuya 770 Kişi İşe Alınacak, İşte Detaylar

Çorum İŞKUR İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle, 770 kişiye istihdam sağlayacak İşgücü Uyum Programı (İUP) başlatılıyor. Program kapsamında, katılımcılar İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen okullarda temizlik, bakım ve onarım işlerinde görev alacaklar.

İŞKUR’dan yapılan açıklamaya göre program, 9 Eylül Pazartesi günü başlayacak ve 30 Haziran 2025 tarihine kadar sürecek. Katılımcılar, belirlenen okullarda temizlik, bakım ve onarım işlerinde görev alacaklar. Çalışma süresi ilk 4 hafta haftada 5 gün, sonraki haftalarda ise haftada 3 gün tam zamanlı olacak. Çalışma günleri İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenecek.

Programa katılanlar günlük net 566,73 TL cep harçlığı alacak ve iş kazası, meslek hastalığı ve genel sağlık sigortası primleri İŞKUR tarafından karşılanacak.

Programa başvurabilmek için İŞKUR'a kayıtlı işsiz olmak, 18 yaşını tamamlayıp 19 yaşından gün almış olmak, emekli veya malul aylığı almıyor olmak, son bir ay içinde sigortalı olmamış olmak ve son bir yıl içinde yüklenici kurumda çalışmamış olmak gibi şartlar aranıyor. Ayrıca, başvuru sahiplerinin terör örgütleriyle herhangi bir ilişkisi bulunmaması gerekiyor.

Toplamda 770 kişiye iş imkanı sunan programda, kontenjanlar ilçelere göre dağıtılmış durumda. En fazla kontenjan 470 kişi ile Merkez ilçeye ayrılırken, diğer ilçelerdeki kontenjanlar 10 ile 50 arasında değişiyor.

ü

KONTENJANLAR

Çorum Merkez’de 470 kişi işe alınacak, ilçelere ise 300 kontenjan ayrıldı. Alaca 36, Bayat 32, Boğazkale 10, Dodurga 12, İskilip 36, Kargı 20, Laçin 10, Mecitözü 15, Oğuzlar 12, Ortaköy 12, Osmancık 45, Sungurlu 50, Uğurludağ 10 olarak belirlendi.

MUHABİR: Zahide Yasemin Özden
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *