Çorum
Açık
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,4237 %0.1
47,3541 %0.17
Ara
Kesin Karar Gündem Çorum’da Kornea Rahatsızlıkları İçin Yeni Dönem Başladı

Çorum’da Kornea Rahatsızlıkları İçin Yeni Dönem Başladı

Başhekimlikten yapılan yazılı açıklamaya göre, kişilerde genç yaşta korneanın incelmesiyle birlikte bombeleşmesine neden olan "Keratokonus" hastalığı, korneanın şeklinin bozulması, kişinin bulanık ve çift görmesi, ışığa hassasiyet gibi belirtiler gösteriyor.

Tedavi edilmediğinde görme kaybına neden olabilen hastalığa karşı geliştirilen "Cross Linking" ameliyatı, Çorum'da yapılmaya başlandı.

Korneanın yapısal direncini artırarak hastalığın ilerlemesini durdurmayı ve kişinin görme kalitesini korumayı hedefleyen yöntem kentte bazı hastalarda uygulandı.

Çorum’da Kornea Rahatsızlıkları Için Yeni Dönem Başladı (1)-1

Başhekim Doç. Dr. Erdal Komut, Göz Hastalıkları Kliniği'ni ziyaret ederek idari sorumlu Doç. Dr. Tayfun Şahin'den "Cross Linking" ameliyatı ve tedavi süreci hakkında bilgi aldı.

Komut, "Keratokonus" tedavilerine başlanması nedeniyle klinik ekibini tebrik etti.

"Cross Linking" tedavisinin hastalar için yeni bir umut olduğunu belirten Komut, "Keratokonus gibi ilerleyici bir göz hastalığında erken müdahale hayati öneme sahiptir. Cross Linking yöntemi sayesinde, hastalığın ilerlemesini durdurarak hem görme kaybını önlüyoruz hem de hastalarımızın yaşam kalitesini artırıyoruz. Geçtiğimiz süreçte kornea naklindeki başarısı ile gündeme gelen göz hastalıkları kliniğimizin her geçen gün daha ileriye gitmesi bizi gururlandırıyor. Bu süreçte kısa süre içerisinde 3. kornea naklinin de hastanemizde yapılması gurur vericidir." ifadelerini kullandı.

Çorum’da Kornea Rahatsızlıkları Için Yeni Dönem Başladı (1)

Hastanenin her geçen gün işlem hacmi ve nitelikli işlem sayısı açısından istikrarlı büyüme grafiği çizdiğine dikkati çeken Başhekim Komut, şunları kaydetti:

"Hastanemiz artık genel ve nadir pek çok hastalığı klinik bazlı ve multidisipliner olarak yönetebilecek yetkinlikte. Tıbbi cihaz altyapısı, fiziki ve teknik altyapı yanında nitelikli insan kaynağı açısından da hastanemizin gelişimi için İl Sağlık Müdürlüğümüz, Tıp Fakültemiz ve Bakanlığımız ile kesintisiz ve yüksek iş birliği içerisinde çalışmalarımız devam ediyor."

KAYNAK: Haber Merkezi
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *