Çorum
Açık
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,2854 %0,24
48,9768 %0,44
Ara
Kesin Karar Aşayiş Çorum’da Yakalanan Dolandırıcılardan 32’si Tutuklandı

Çorum’da Yakalanan Dolandırıcılardan 32’si Tutuklandı

Çorum’da Yakalanan Dolandırıcılardan 32’si Tutuklandı

Çorum’un da aralarında bulunduğu İzmir merkezli 5 ilde düzenlenen operasyonda, suç işlemek amacıyla örgüt kurarak çok sayıda nitelikli dolandırıcılık olayını gerçekleştirdikleri iddiasıyla gözaltına alınan 69 şüpheliden 32'si tutuklandı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliğince yürütülen soruşturma kapsamında, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek, üye olmak", "nitelikli dolandırıcılık", "tefecilik" ve "suçtan kaynaklanan mal varlığını aklamakla" suçlarına ilişkin İzmir, Bursa, Manisa, Çorum ve Diyarbakır'da yapılan eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 69 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Şüphelilerden 17'si emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Adliyeye sevk edilen 52 zanlıdan aralarında örgütün elebaşı olmakla suçlanan Ö.A'nın da bulunduğu 32'si çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı, 20 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

- Operasyon

Ö.A'nın elebaşılığını yaptığı suç örgütünün, kurdukları çağrı merkezi ofislerinden internet sitelerine sahte kiralık ev ilanı vererek kapora ücreti tahsil ettikleri, kendilerini telefonda avukat ya da icra memuru olarak tanıtarak "adınıza açılan icra davaları var, sizi uzlaştırmak için avukata yönlendiriyorum" mizanseniyle haksız kazanç elde ettikleri ve çok sayıda dolandırıcılık olayını gerçekleştirdikleri öne sürülmüş, 5 ilde yapılan eş zamanlı operasyonda 69 kişi yakalanmıştı.

KAYNAK: AA
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *