Çorum
Kapalı
4°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
43,4986 %0.05
51,3247 %0.05
Ara
Kesin Karar Gündem Çorum’dan Spor Dünyası İçin Dikkat Çeken ‘İsrail’ Çağrısı

Çorum’dan Spor Dünyası İçin Dikkat Çeken ‘İsrail’ Çağrısı

Çorum’dan Spor Dünyası İçin Dikkat Çeken ‘İsrail’ Çağrısı

Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, İsrail'in Filistin'e yönelik işgal ve saldırıları nedeniyle uluslararası müsabakalardan men edilmesi çağrısı yaptı.

Aşgın, Nazmi Avluca Büyükler Grekoromen Güreş Türkiye Şampiyonası'nın düzenlendiği spor salonunda, gazetecilere yaptığı açıklamada, İsrail'in Filistin'de katliam yaptığını söyledi.

Filistin ve Ukrayna'da işgalin devam ettiğini hatırlatan Aşgın, "Ukrayna-Rusya savaşı başlayalı 2 yıla yakın süre oldu. Bu sürede 13 bin kişi öldü, bunlardan 3 bin 370 civarında kişi sivil, diğerleri 5 bin 700 civarında Rus askeri, 4 bin 300 civarında da Ukrayna askeri olmak üzere toplam 13 bin ölen var. Gazze'de ise büyük bir katliam, dünyanın gözü önünde devam ediyor. 7 Ekim'de başlayan İsrail'in katliamları, yaklaşık 2 ay süre geçti. Bu sürede Gazze'de 18 bin şehidimiz var. Katil İsrail, 7 bin 500 bebeği, çocuğu, 5 binden fazla kadını, toplamda 18 bin kişiyi katletti. Bunların yüzde 95'i sivillerden oluşmakta." dedi.

Rusya'nın, Ukrayna'ya yönelik işgal ve saldırıları nedeniyle bütün uluslararası spor müsabakalarından men edildiğini hatırlatan Aşgın, İsrail'in zulmüne sessiz kalınmaması gerektiğini vurguladı.

Aşgın, "Spor barıştır, kardeşliktir. Nasıl ki uluslararası federasyonlar ve konfederasyonlar çocukları, sivilleri katlettiği ve işgal girişiminde bulunduğu için Rusya'yı tüm sportif uluslararası etkinliklerden men etmişlerse, çağrımız şudur ki çocuk katili İsrail de uluslararası tüm sportif etkinliklerden men edilmelidir. 2024 Olimpiyatları da buna dahil edilmelidir. 2024 Olimpiyatları sevginin, barışın ön planda olduğu bir olimpiyat olarak anılmalıdır. Sivilleri, çocukları, emzikli bebekleri katleden İsrail asla olimpiyatlarda temsil edilmemeli ve uluslararası hiçbir sportif etkinlikte İsrail yer almamalıdır." diye konuştu.

Bu çağrıyı dünyanın ilk yazılı barış antlaşması Kadeş Barış Antlaşması'nın yapıldığı topraklardan tüm dünyaya ilettiğinin altını çizen Aşgın, "İsrail tüm uluslararası sportif etkinliklerden men edilsin." ifadelerini kullandı.

[gallery link="file" size="medium" ids="61881,61882"]

KAYNAK: AA
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *