Çorum
Parçalı bulutlu
2°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
43,7703 %0.02
51,6197 %0.02
Ara
Kesin Karar Siyaset Cumhur İttifakı ‘Hibrit Modeli’ Üstünde Çalışıyor

Cumhur İttifakı ‘Hibrit Modeli’ Üstünde Çalışıyor

Cumhur İttifakı ‘Hibrit Modeli’ Üstünde Çalışıyor

14 Mayıs seçimleri için geri sayım devam ederken partilerin hazırlıkları da devam ediyor. Cumhur İttifakı'nda AK Parti, Yeniden Refah Partisi ve Büyük Birlik Partisi arasındaki görüşmeler devam ederken bu iki partinin 41 ilde kendi adayını çıkarıp kalan 40 ilde AK Parti ile işbirliği yapabileceği hibrit modeli üzerinde duruluyor.

14 Mayıs seçimlerine haftalar kala hem siyasi partiler hem de cumhurbaşkanı adayları çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Siyasi partiler 9 Nisan'da milletvekili aday listelerini teslim etmeye hazırlanırken, ittifaklara dahil olan liderler de buna yönelik çalışmalarını titizlikle yürütüyor.

AK Parti de milletvekili listeleri için mesaiye başladı. Üst komisyon Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında çalışırken, bakanların vekil olması için yapılan analiz çalışması da Erdoğan'a takdim edildi.

Çalışmanın detaylarını canlı yayında aktarıldı. "Cumhur İttifakı'nda son durum ne? Yeniden Refah Partisi ile AK Parti arasındaki görüşmelerin yarından itibaren hızlanması bekleniyor. Yeniden Refah Partisi'nin 41 ilde kendi adayını çıkarıp kalan 40 ilde AK Parti ile işbirliği yapabilmesi üzerinde duruluyor. Hibrit modelin BBP ile de yürütülebileceği ihtimali üzerinde duruluyor. 9 Nisan'a kadar bu durum netleşmiş olacak. AK Parti alt komisyon çalışmalarını geçen hafta tamamladı. Bugün üst komisyon çalışmaları sürecek. Dün ilk mesai yapıldı.

6025 aday arasında dosya 1200 aday adayına kadar indirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarıyla 1200 ismi değerlendirecek. Bu listede ismi olmayan, sürpriz isimler de olacak. Ancak AK Parti kurmayları bu konuda bilgi vermiyor." ifadelerini kullandı.

Bakanların vekil olarak aday gösterebilmesine yönelik de çalışmaların sürdüğünü söyleyen muhabir, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bakanların milletvekili adayı olarak gösterileceğinin açıklamasının ardından gözler bakanların hangi ilden aday olabileceğine çevrildi. AK Parti bu sorunun cevabını aramak için kapsamlı bir çalışma yürütüyor. 17 bakan ve 1 cumhurbaşkanı yardımcısından oluşan 18 kabine üyesinin aday gösterilebilmesi için yürütülen çalışmada her isim için 3 il önerildi. Peki bu 3 il önerisi neye göre belirlendi? Bakanların etki alanları, bakanların memleketleri ve bakanların deprem bölgesinde çalıştığı yerler dikkate alındı. Kapsamlı yürütülen çalışmalarda bakanların sadece büyükşehirlerden aday gösterilmesi yönünde kuvvetli bir eğilim oluştu. Ancak son karar netleşmiş değil. Cumhurbaşkanı Erdoğan, hangi bakanın nereden aday gösterileceğine karar verilecek." dedi.

MUHABİR: Haber Bülteni
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *