Çorum
Açık
21°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,2952 %0,25
48,7903 %0,47
Ara
Kesin Karar Gündem Dağlı: Ahilik, Manevi Değerlerimizin Muhafızı

Dağlı: Ahilik, Manevi Değerlerimizin Muhafızı

Dağlı: Ahilik, Manevi Değerlerimizin Muhafızı

Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Ahilik Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Dağlı, ahiliğin 13. yüzyılda Ahi Evran-ı Veli tarafından kurulan ve Müslüman Türklerin hem mesleki hem de ahlaki gelişimine katkıda bulunan önemli bir müessese olduğunu vurguladı.

Vali Dağlı, “Medeniyetimizin temel sacayaklarından biri olan Ahilik, Anadolu'dan doğarak dünyaya örnek olan ticari, ahlaki ve sosyal öğretileri içinde barındırmaktadır" dedi.

Ahilik'in sadece bir meslek örgütü değil, aynı zamanda yardımseverlik, dürüstlük, adalet ve eşitlik gibi değerleri öğütleyen bir manevi terbiye ocağı olduğunu belirtti.

Dağlı, Ahilik'in insana değer veren, dayanışmayı özendiren ve adaleti amaçlayan temel ilkelerinin günümüzde de geçerli olduğunu ve insanlığın ortak erdemlerine vurgu yaptığını ifade etti.

Ahi Evran-ı Veli'nin "Hak ile sabır dileyip bize gelen bizdendir; akıl ve ahlak ile çalışıp bizi geçen bizdendir" sözünü hatırlatan Vali Dağlı, Ahilik Kültürü'nün toplumun tüm kesimlerine işini akıl ve ahlak ile yapmayı öğütleyen bir rehber olduğunu söyledi.

Dağlı, "Bin yıldır bu topraklarda bir arada yaşayarak birçok ortak değere sahip çıktığımız gibi, Ahi Evran, Yunus Emre, Hacı Bektaşi Veli gibi güzel ahlaklı büyüklerimizin torunları olarak bizlere düşen görev bu kültüre de sahip çıkmaktır" dedi.

Vali Dağlı mesajını, Ahi Evran-ı Veli'yi rahmetle anarak ve Ahilik Haftası'nın birlik ve beraberlik içinde geçmesini dileyerek tamamladı.

MUHABİR: Sümeyra Özdoğan
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *