Çorum
Kapalı
-1°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
43,2873 %0.04
50,4722 %0.05
Ara
Kesin Karar Gündem Dağlı: Milletin Kahramanlık Destanı ile Hüsrana Uğratıldı

Dağlı: Milletin Kahramanlık Destanı ile Hüsrana Uğratıldı

Dağlı: Milletin Kahramanlık Destanı ile Hüsrana Uğratıldı

Çorum Valisi Zülkif Dağlı, 15 Temmuz mesajı yayımladı.

Vali Dağlı, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ile ilgili düşüncelerini paylaştı. Dağlı, 8’inci yılı geride kalan dabe girişimi ile ilgili açıklamasında “Asla unutmayacağımız ve unutturmayacağımız 15 Temmuz hain darbe girişimi, ülkesine, devletine, demokrasisine, anayasal düzenine ve özgürlüğüne asla taviz vermeden sahip çıkacağını tüm dünyaya haykıran asil milletimizin yazdığı kahramanlık destanı ile hüsrana uğratılmıştır” dedi.

Dağlı, 15 Temmuz ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Vali Dağlı açıklamasında şunları söyledi:

Devletimizi, demokrasimizi, milli birlik ve beraberliğimizi, anayasal düzeni ve özgürlüklerimizi hedef alarak, ülkemizin bekasını ve bölünmez bütünlüğünü parçalamaya yönelik FETÖ/PDY terör örgütü tarafından yapılan 15 Temmuz hain darbe girişiminin sekizinci yılında; milletçe tek yürek olup eşine az rastlanır bir kahramanlık destanı yazmış olmanın onur ve gururunu hep birlikte bir kez daha idrak etmekteyiz.

ÇANAKKALE RUHU

Asla unutmayacağımız ve unutturmayacağımız 15 Temmuz hain darbe girişimi, ülkesine, devletine, demokrasisine, anayasal düzenine ve özgürlüğüne asla taviz vermeden sahip çıkacağını tüm dünyaya haykıran asil milletimizin yazdığı kahramanlık destanı ile hüsrana uğratılmıştır. Ülkemizin geleceğine kasteden hain kalkışma karşısında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla aziz milletimiz, Türk milletinin evlatları birliğimizin, dirliğimizin, bağımsızlığımızın sembolü ay yıldızlı bayrağımızla yüzyılın mücadelesini bir geceye sığdırmış, Çanakkale ruhunun ne demek olduğunu tüm dünyaya yeniden ilan etmiştir.

“VATAN MEVZUBAHİS OLDUĞUNDA …”

O kara gecede halkın gücü tankın, topun ve uçağın gücünü yenmiş, demokrasimiz geleceğe güvenle taşınmış, şanlı bayrağımız inmemiş ve ezanlarımız dinmemiştir.

Böylesine kutlu bir mücadele bize, vatan mevzubahis olduğunda milletimizin hiç düşünmeden aynı safta, birlik ve beraberlik içerisinde, omuz omuza duracağını ve ne pahasına olursa olsun vatanından, bayrağından, hürriyetinden, birlik ve beraberliğinden ödün vermeyeceğini bir kez daha göstermiştir.

“DAİMA YANLARINDA OLACAĞIZ”

Bizler, şanlı tarihimize altın harflerle yazılan bu önemli günü hep şerefle yad edecek, bu uğurda şehadete yürüyen tüm şehitlerimizi ve medarı iftiharımız gazilerimizi asla unutmayacak, ailelerinin ve yakınlarının daima yanlarında olacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle, 15 Temmuz'un yıl dönümünde; bizlere istiklalimizi ve istikbalimizi sağlayan Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve onun kahraman silah arkadaşlarını; kalpleri iman ve ülke sevgisiyle dolu vatan, millet, bayrak, istiklal ve bütün mukaddes değerleri uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden 15 Temmuz dâhil tüm şehitlerimiz ile aramızdan ayrılan kahraman gazilerimizi sonsuz minnet, şükran, rahmet ve saygıyla yâd ediyorum. Aziz milletimizin her bir ferdine sağlık, esenlik ve huzur dolu günler diliyorum.

MUHABİR: Sümeyra Özdoğan
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *