Çorum
Açık
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,8669 %0.04
47,2949 %0.28
Ara
Kesin Karar Gündem Demir: Bir Test ile SMA’ya ‘Dur’ Deyin

Demir: Bir Test ile SMA’ya ‘Dur’ Deyin

Demir: Bir Test ile SMA’ya ‘Dur’ Deyin

AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı yöneticileri, Çorum’da faaliyet gösteren kadın dernekleri ve sendika temsilcileri ile bir araya geldi. SMA hastalığına dikkat çekilen toplantıda SMA hastası İbrahim’e de destek verildi.

Çorum Belediyesinin de destek verdiği, Mimar Sinan Düğün Salonu’nda düzenlenen programa, AK İl Başkanvekili Ali Evlüce, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ayşe Yaz, Çorum Otizm Gönüllüler Derneği Başkanı Fatma Avuncu, Çorum Çölyak Derneği Başkanı Fatma Müjgan Demir, Hak-İş Sendikası Kadın Komitesi Başkanı Şükriye Yılmaz Köse, KADEM Kadın ve Demokr asi Vakfı Fatma Nur Şenol, Derman Derneği Kadın Kolları Başkanı Hülya Öztemiz, Kızılay Derneği Kadın Kolları Başkanı Fatma Paşaoğlu, Deniz Feneri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yasemin Eyvazlı, Kent Konseyi Engelli Meclis Başkanı ve Zihinsel Özürlüler Federasyonu Genel Başkan yardımcısı Dr. Neslihan Hüsüllüoğulları, TOÇ-BİR-SEN Başkanı Arzu Öz KADER Yönetim Kurulu Üyesi Sinem Sarı, siyasi parti temsilcileri, sendika temsilcileri ile kadınlar katıldı.

[irp posts="27803" ]

Programda konuşan AK Parti Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir, SMA’nın kalıtsal, ilerleyici, kronik ve nörolojik bir hastalık olduğuna dikkat çekerek “Ülkemizde yeni evlenecek yada cocuk düşünen çiftlerimize bu hastalığın tespiti için taramalar yapılmaktadır. Bu taramada SMA taşıyıcılığı saptanan çiftlere genetik dan ışmanlık ve sağlıklı bebek sahibi olmalarını sağlayacak seçici gebelik uygulaması ücretsiz sağlanmaktadır. Şanslıyız ki ülkemiz de bu taramaları dünyada yapabilen birkaç ülkeden birisidir" dedi. Meryem Demir, SMA hastalığını engellemek için özellikle de evlenmeden önceki eş adaylarını bu testleri yaptırmaya ailelerin ise bu konuda duyarlı olmaları gerektiğini belirtti. Buradaki tüm dernek ve sendika başkanları adına şunu söyleyebilirim bizim önceliğimiz sağlıklı nesiller,mutlu toplumlar olmasıdır .Programda elde edilen gelir, SMA Hastası İbrahim Bebek için düzenlenen yardım kampanyasına bağışlandı İbrahim bebeğimizin de en kısa sürede sağlığına kavuşmasını diliyoruz” dedi. (Haber Merkezi)

MUHABİR: Haber Bülteni
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *