Çorum
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,5327 %0.13
45,4815 %0.07
Ara
Kesin Karar Ulusal Diyabetli Bireylere Diyabet Kampı’nda Hastalık İdaresi Eğitimi

Diyabetli Bireylere Diyabet Kampı’nda Hastalık İdaresi Eğitimi


Diyabetli Bireylere Diyabet Kampı’nda Hastalık Yönetimi Eğitimi

“Halk Sağlığı Haftası” çerçevesinde KKTC’de düzenlenen Diyabet Kampı’nda diyabetli bireylere hastalıklarını nasıl yönetebileceklerine dair eğitim verildi. 60 katılımcı, üç gün boyunca hastalık yönetimi konusunda uzmanlardan doğrudan eğitim alarak günlük yaşamlarına bu bilgileri nasıl entegre edebileceklerini öğrendi.
Yakın Doğu Üniversitesi DESAM Araştırma Enstitüsü, Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Kıbrıs Türk Diyabet Derneği iş birliğiyle düzenlenen kampta katılımcılar; uzmanlarının rehberliğinde diyabet yönetimi, fizyoterapi ve beslenme gibi konularda eğitim aldı. Kampın interaktif yapısı sayesinde katılımcılar, kendi deneyimlerini paylaşma ve benzer sağlık sorunları yaşayan diğer bireylerle etkileşim kurma imkanı buldu. Ayrıca uzmanlarla birebir iletişim kurarak daha verimli bir öğrenme süreci yaşadılar.
Dengeli beslenme ve ayak sağlığı dersi
“Halk Sağlığı Haftası” çerçevesinde düzenlenen Diyabet Kampı, katılımcılara sadece teorik bilgi sunmakla kalmadı, aynı zamanda günlük yaşamda bu bilgilerin uygulanması için pratik imkanlar da sağladı. Kamp boyunca, Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nden Yrd. Doç. Dr. Tuba Yerlikaya “Diyabet ve Fizyoterapi” konusunu ele alırken, Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nden Doç. Dr. Mustafa Hoca, “Diyabet ve Beslenme” üzerine sunum yaptı. Yrd. Doç. Dr. Müjgan Kuşi ise diyabet yönetiminde besin tüketiminin önemi üzerine katılımcılara bilgi verdi. Ayrıca Diyetisyen Gizem Oymacı, “Glisemik İndeks ve Öğün Planlama Rehberi” başlıklı sunumuyla kan şekeri kontrolü için dengeli beslenmenin nasıl sağlanacağını anlattı. Podiatrist Kayra Besim de “Ayak Bakımı ve Sağlığımız” sunumu ile diyabetli bireylerin ayak sağlığını koruma yöntemlerini detaylı bir şekilde katılımcılarla paylaştı.

KAYNAK: İHA
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *