Çorum
Açık
3°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,7308 %0.06
50,0660 %-0.27
Ara
Kesin Karar Eğitim ÇESİAD’lı Gençlerden Geleceğe Nefes Ziyareti

ÇESİAD’lı Gençlerden Geleceğe Nefes Ziyareti

Çorumlu Eğitimci Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇESİAD) Öğrenci Başkanı Bayram Seven ve bursiyer öğrenciler, "Geleceğe Nefes Projesi" kapsamında gittikleri Kargı ilçesinde hem doğaya hem de öğrencilerin hayatına dokunan anlamlı bir sosyal sorumluluk etkinliği gerçekleştirdi.

Bursiyer Öğrenci Başkanı Bayram Seven, Ayşe Nur Üner ve Afife Zeynep Şahinbaş koordinatörlüğünde yürütülen proje çerçevesinde ÇESİAD ekibi, Kargı Cumhuriyet Yatılı Bölge Ortaokulu pansiyonunu ziyaret etti. Ziyaretin, pansiyon öğrencileriyle yapılan samimi bir kahvaltı ile başladığı belirtildi. Bu buluşma sırasında üniversiteli abla ve ağabeyleri ile bir araya gelen öğrenciler arasında sıcak bir tanışma ve kaynaşma ortamının oluştuğu gözlendi.

Kahvaltının ardından projenin adına ilham veren fidan dikimi etkinliği hayata geçirildi. Gençlerin, doğaya nefes olacak bu çalışma ile çevreye ve geleceğe katkı sağladığı vurgulandı.

Akşam saatlerinde çocuklarla çay eşliğinde sohbet edip oyunlar oynayan bursiyerlerin, ertesi gün ise "Hayal Atölyesi" kapsamında miniklerle ahşap boyama çalışması yaptığı kaydedildi. Ahşap parçalar birleşirken çocuklarla gönül bağlarının da kurulduğuna dikkat çekildi.

Projenin tamamlanmasının ardından gönüllü ekibin Kargı Yaylası’na çıkarak doğa ile iç içe bir gün geçirdiği aktarıldı. Koordinatörlerin hazırladığı lezzetlerle piknik yapan gençlerin, közde Türk kahvesi pişirip halaylar çekerek coşku dolu anlar yaşadığı bildirildi.

ÇESİAD’dan yapılan değerlendirmede, bu tür etkinliklerle bursiyer öğrencilerle güçlü bağlar kurulurken, toplumsal faydanın artırılmasının hedeflendiği dile getirildi. Derneğin eğitim ve sosyal projelerle öğrencileri desteklemeye ve toplum için değer üretmeye devam edeceği ifade edildi. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *