Çorum
Az bulutlu
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
43,4112 %0.12
51,8350 %0.54
Ara
Kesin Karar Eğitim Yükseköğretimde Stratejik Mükemmellik Hedefi

Yükseköğretimde Stratejik Mükemmellik Hedefi

Hitit Üniversitesi yürütücülüğünde hayata geçirilen ve yükseköğretim kurumlarında stratejik mükemmelliği hedefleyen IMAP4U projesinin üçüncü uluslararası toplantısı, proje ortağı Kastamonu Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Hitit Üniversitesi tarafından AB Yükseköğretim Alanı Araştırma Projesi kapsamında geliştirilen ve stratejik plan temelli performans ile bütçe yönetimini esas alan bütünleşik yönetim modeli IMAP4U çalışmaları kapsamında düzenlenen toplantıda; stratejik planlama, akademik ve idari performans değerlendirme, veri analizi, dijitalleşme ve kalite güvencesi konuları ele alındı.
Toplantıda konuşan Hitit Üniversitesi Uluslararası Projeler Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Seyrek, projenin amacı, çıktıları ve 2025 yılında gerçekleştirilen faaliyetler hakkında katılımcıları bilgilendirdi.
IMAP4U projesinin yükseköğretim kurumlarının değişen küresel koşullara uyum sağlamasında önemli bir rol üstlendiğini belirten Hitit Üniversitesi Rektörü ve Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, projenin üniversitelerin akademik ve yönetsel süreçlerini birlikte ele alan bütüncül bir model sunduğunu kaydetti. Öztürk, "Proje kapsamında ortaya konulan çıktılar, kalite odaklı kurumsal yaklaşımlara katkı sağlayacaktır. Ortak ülkelerin katkılarıyla geliştirilen modelin uluslararası düzeyde uygulanabilirliği artacaktır" dedi.
Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ise kurumlarının projede aktif rol aldığını vurgulayarak, toplantıya katılan tüm paydaşlara teşekkür etti.
İki gün süren ve İspanya, Ukrayna ile Çekya’dan temsilcilerin de katıldığı toplantıda, modelin geliştirilmesine yönelik ilerleme değerlendirmesi yapılırken, kurum içi anlaşmalar ve bir yıllık proje süreci detaylandırıldı. 
 

Yükseköğretimde Stratejik Mükemmellik Hedefi 1
1 / 3
Yükseköğretimde Stratejik Mükemmellik Hedefi 2
2 / 3
Yükseköğretimde Stratejik Mükemmellik Hedefi 3
3 / 3
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *