Çorum
Açık
32°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,1754 %0.2
47,1827 %0.16
Ara
Kesin Karar Gündem eTwinning Projelerinden Üç Ödül Aldılar

eTwinning Projelerinden Üç Ödül Aldılar

eTwinning Projelerinden Üç Ödül Aldılar

Sunguroğlu İlkokulu, üç eTwinning projesinde “Avrupa Kalite Etiketi” ödülü aldı.

Avrupa’daki öğretmen ve öğrencileri, internet aracılığıyla bir araya getirerek ortak bir platformda buluşturan ve onlara birlikte proje yazıp yürütme imkanı sunan ”eTwinning” faaliyetleri çerçevesinde gerçekleştirilen projeleri yürüten öğretmenler ve projelerin yürütüldüğü okullar ödüllerine kavuştu.

Öğrenci ve öğretmenler başta olmak üzere; eğitimin tüm paydaşlarına, uluslararası tecrübe kazandırırken aynı zamanda yabancı dil yeterliliklerini geliştirmelerine katkı sunan eTwinning faaliyetleri çerçevesinde Sunguroğlu İlkokulu yürütmüş olduğu eTwinning projelerinde dört adet Ulusal Kalite Etiketi, üç adet Avrupa Kalite Etiketi Ödülü almış ve yapmış olduğu başarılı çalışmalardan dolayı eTwinning Okul Etiketi alarak eTwinning Okulu oldu.

ÖDÜL ALAN PROJELER

Sunguroğlu İlkokulu okul müdürü Fikret Gündoğdu’nun yürütmüş olduğu “Game Factory / Oyun Fabrikası” isimli eTwinning Projesi, anasınıfı öğretmeni Nurdan Şen Boran'ın yürütmüş olduğu "Curious Scholars / Meraklı Bilginler" ve “Steam Her Yerde / Steam Everwhere” isimli eTwinning projeleri "Avrupa Kalite Etiketi" ile ödüllendirildi.

Okul müdürü Fikret Gündoğdu ve anasınıfı öğretmeni Nurdan Şen Boran "Avrupa Kalite Etiketi Ödülü" almaya hak kazandı. "Game Factory / Oyun Fabrikası" isimli projesinde öğrenciler ile birlikte atık malzemelerden oyuncaklar yaparak geri dönüşümün önemini kavratmaya çalışıldı.

“Meraklı Bilginler / Curious Scholars” isimli eTwinning projesinde çevre konularını Gems (Matematik ve Bilimde Büyük Keşifler) eğitim yaklaşımıyla ele alındı. Bu proje ile çocuklarda çevre bilinci oluşturmak amaçlandı.

“Steam Her Yerde / Steam Everwhere” projesi ile 21. yüzyıl yetkinliklerini desteklemek, öğrencilerin bilimsel düşünme ve problem çözme becerisini geliştirmek, yenilikçi ve girişimci bireyler olarak STEAM disiplinlerini benimsemeleri amaçlandı.

“TÜM ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİMİZİ TEBRİK EDERİZ”

Sunguroğlu İlkokulundan yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“Her ülkenin Ulusal Destek Servisi (NSS), Ulusal Kalite Etiketi için okullar tarafından yapılan başvuruları değerlendirir. Etiketler yıl boyunca verilir. Başvuru kabul veya reddedildiğinde, ülkenizdeki NSS sizinle irtibata geçecektir. NSS, bir projeye Kalite Etiketi verme konusunda minimum 5 gerekliliğin yerine getirilmiş olması şartını aramaktadır. Söz konusu gereklilikler şunlardır: Projenin ortak amaçları ve ortak bir planı olmalıdır, Proje, bitirilmiş ya da en son aşamasında olmalıdır, Başvuran öğretmenin, projeye önemli bir katkıda bulunmuş olması gerekir, Belirli ölçüde iş birliği yapılmış olmalıdır, Proje sonuçlarının görünür olması gerekir. Bu 5 gereklilik karşılandıktan sonra, proje gerekli olan altı kritere göre değerlendirilir. Bir proje, genel olarak, aşağıda belirtilen alanlarda mükemmelliğe ulaşmış olmalıdır: Pedagojik Yenilikçilik, Müfredat ile Entegrasyon, Ortak okullar arasındaki iletişim ve bilgi alışverişi, Ortak Okullar arasında İşbirliği, Teknoloji Kullanımı, Sonuçlar, etkileri ve dokümantasyon.

eTwinning projelerinin yürütülmesinde emeği geçen tüm öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi ve yöneticilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

MUHABİR: Zahide Yasemin Özden
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *