Çorum
Açık
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,2950 %0,23
48,8272 %0,44
Ara
Kesin Karar Ulusal Fatih’te Binaların Ortasında Kalan Tarihi Yapının İstinat Duvarı Çöktü

Fatih’te Binaların Ortasında Kalan Tarihi Yapının İstinat Duvarı Çöktü


Fatih’te Binaların Arasında Kalan Tarihi Yapının İstinat Duvarı Çöktü

Fatih’te binaların arasında kalmış eski bir kilise ya da sarnıç olduğu iddia edilen bir yapının istinat duvarı çöktü. Duvardan kopan parçalar bir iş yerinin bahçesine düşerken olayda ölü ve yaralanın olmadığı öğrenildi.
Çökme, saat 23.30 sıralarında Fatih Kocamustafapaşa Mahallesi İzci Türk Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, binaların arasında kalan tarihi bir yapının üzerine yapılan istinat duvarı çöktü. Eski bir kilise veya sarnıç olduğu iddia edilen ve daha sonradan yapılan istinat duvarı, giriş katta bulunan bir iş yerinin bahçesine çökerken bahçede kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi.
İhbar üzerine olay yerine itfaiye, polis, AFAD ve belediye ekipleri sevk edildi.
Olay yerine gelen polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken AFAD ve itfaiye ekipleri incelemelerde bulundu. Yaşanan çökmede ölü ve yaralının olmadığı öğrenildi.
"Eğer orada 1 saat önce olsaydım, altında ben kalacaktım"
Binadan parçaların koptuğunu ve bu durumu gerekli mercilere ilettiğini ifade eden iş yeri sahibi Ayşe Yücel,
“2021 yılından beri biz burada faaliyet gösteriyoruz. Burada tadilat yaptığımız sırada o duvarın çatlak olduğunu gördük. Bunu birimlere söyledik. Üç yıldır yaklaşık söylüyoruz. Ama son zamanlarda oradaki çatlak Derinleştikçe biz bunu gördük. Büyükşehir‘e söyledik. Büyükşehir dedi ki, çok mahalle içi olduğu için Fatih Belediyesi’ne söyleyin, dedi. Ben bugün orada iş yapıyordum. O duvarın patlayacağı bugün çok belliydi, eğer orada 1 saat önce olsaydım, altında ben kalacaktım. Sonra eve gittik. Haber geldi duvar uçtu diye.”

KAYNAK: İHA
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *