Çorum
Açık
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
46,6600 %0.12
53,1528 %0.09
Ara
Kesin Karar Galeriler Gündem Doğaseverlerin Rotası Örencik Şelalesi Oldu

Doğaseverlerin Rotası Örencik Şelalesi Oldu

Çorum'un Örencik köyü yakınlarında bulunan Örencik Şelalesi, hava sıcaklıklarının artmasıyla doğaseverlerin uğrak noktalarından biri haline geldi.

Doğal yapısını koruyan bölgede farklı seviyelerde yer alan üç şelale ziyaretçilere eşsiz manzaralar sunarken, dağların arasından geçen yürüyüş rotası da doğayla iç içe vakit geçirmek isteyenleri ağırlıyor.
Kent merkezi ile çevre illerden gelen ziyaretçiler, bölgenin doğal güzellikleri arasında yürüyüş yapıp fotoğraf çekerek zaman geçiriyor.
İlk şelalenin ardından eğimli ve kayalık patikayı takip eden doğaseverler, dağların arasında bulunan ikinci şelaleye ulaşıyor. Yürüyüş rotasının devamında ise en üst seviyedeki üçüncü şelale ziyaret edilebiliyor.
Doğa yürüyüşü yapan ziyaretçiler, şelalelerin oluşturduğu serin atmosfer eşliğinde yeşil örtü ve kayalıkların sunduğu manzarayı keşfetme fırsatı buluyor.
Ziyaretçilerden Nur Yıldırım, AA muhabirine, Örencik Şelalesi'ne daha önce de geldiğini ve doğal ortamı çok sevdiğini söyledi.
Bölgeye her geldiğinde şelaleye de uğradığını belirten Yıldırım, "Buraya hafta sonları sık sık geliyoruz. Şelaleye çıkıyoruz, serinliyoruz. Yaz sıcaklarında özellikle çok güzel oluyor. Keyifli vakit geçiriyoruz. Aşağıda piknik alanımız var. Orada da piknik yapıyoruz. Hafta içi olduğunda bile fırsat buldukça gelip piknik yapmaya çalışıyoruz." dedi.
Hasancan Akdaş ise havaların ısınmasıyla hafta sonunu değerlendirmek için eşiyle şelaleye geldiğini dile getirerek, burayı sık sık ziyaret ettiğini anlattı.
Melisa Karabacak da Örencik Şelalesi'ni sosyal medyadan görüp geldiğini dile getirerek, "Çevrede kamp yapılabilecek alanlar bulunuyor. Rampaya doğru tırmandığınızda güzel bir manzarayla karşılaşıyoruz. Burada huzur buluyoruz. Herkese tavsiye ederim." ifadesini kullandı. 
 

Doğaseverlerin Rotası Örencik Şelalesi Oldu 1
1 / 5
Doğaseverlerin Rotası Örencik Şelalesi Oldu 2
2 / 5
Doğaseverlerin Rotası Örencik Şelalesi Oldu 3
3 / 5
Doğaseverlerin Rotası Örencik Şelalesi Oldu 4
4 / 5
Doğaseverlerin Rotası Örencik Şelalesi Oldu 5
5 / 5
KAYNAK: İHA
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *