Çorum
Açık
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,4861 %0.31
45,4600 %-0.26
Ara
Kesin Karar Gündem Gök: Aile Sağlığı Çalışanları Mağdur

Gök: Aile Sağlığı Çalışanları Mağdur

Gök: Aile Sağlığı Çalışanları Mağdur

Türk Sağlık-Sen Çorum Şube Başkanı Fatih Gök, aile sağlığı çalışanlarının Halk Sağlığı Yönetim Platformu (HYP) tarama ve takip işlemleri nedeniyle maaşlarında yaşadıkları düşüşlerin giderilmesi için Sağlık Bakanlığı'na başvuruda bulunduklarını açıkladı.

Gök, aile hekimliklerinin son sözleşmeden kaynaklı sorunlarının çözümü için Genel Merkez tarafından hukuki süreç başlatıldığını ve mağduriyetlerin önlenmesi için tüm platformlarda çözüm talep edildiğini belirtti.

"2005 yılından beri Türk Sağlık-Sen olarak sistemdeki sorunların çözülmesi ve çalışanların taleplerinin karşılanması için mücadele ediyoruz. Birçok sorunu çözdük ve çalışanların mağduriyetlerini sonlandırdık." diyen Gök, sendikal mücadelenin uzun soluklu olduğunu ve çalışanların yanında olmaya devam edeceklerini vurguladı.

Çalışanların Mağduriyeti

Aile sağlığı çalışanlarının diyabet, hipertansiyon, kanser, KVR, obezite ve yaşlı sağlığı izlemi gibi HYP tarama ve takip işlemleri nedeniyle maaşlarında düşüş yaşadıklarını belirten Gök, "Çalışanlar bu mağduriyetlerini sendikamıza ilettiler ve çözüm için girişimlerde bulunmamızı istediler." dedi.

Sendika tarafından Sağlık Bakanlığı'na yapılan başvuruda, aile sağlığı çalışanlarının HYP tarama ve takip işlemleri nedeniyle maaşlarında yaşanan düşüşlerin giderilmesi için düzenleme yapılması istendi.

Fatih Gök, "Bu arkadaşlarımız kendileriyle ilgisi olmayan bir işlem nedeniyle mağdur ediliyor. Bu konuda hakkaniyet ölçüsünde düzenleme yapılarak bu mağduriyet giderilmelidir. Konunun takipçisi olmaya ve çalışanların hak ve hukuk mücadelesini sürdürmeye devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

MUHABİR: Zahide Yasemin Özden
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *