Çorum
Açık
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,4037 %0.11
45,4621 %-0.17
Ara
Kesin Karar Genel Gümüşhane'de üniversite öğrencileri İsrail'i protesto etti

Gümüşhane'de üniversite öğrencileri İsrail'i protesto etti

GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane'de üniversite öğrencileri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti.

Kampüs Camisi önünde toplanan grup, "Nehirden denize özgür Filistin", "Gazze özgürdür, özgür kalacak" sloganları atarak sosyal tesislerin bulunduğu alana yürüdü.

Türk ve Filistin bayrakları taşıyan grup adına açıklama yapan Faik Enes Akkaya, Gazze'de 18 aydır ağır kuşatma altında yaşam mücadelesi verildiğini söyledi.

Akkaya, "Bu süre boyunca binlerce Filistinli katil İsrail'in saldırıları neticesinde hayatını kaybetti, binlercesi yerinden edildi. Temel yaşam haklarından mahrum kalan Gazzeli çocuklar, dünyaya gözlerini açtıkları andan itibaren ölümle yıkımla ve yoksullukla karşı karşıya kaldı." dedi.

Direnişin sembolü olan Gazzeli kadınların savaşın ortasında evlerini, çocuklarını ve yaşamlarını korumak için tarihi bir mücadele verdiğini vurgulayan Akkaya, "En şiddetli zulüm ve baskılar karşısında insani duruşunu, onurlu direnişini ve umudunu kaybetmeyen Filistin halkı insanlığa büyük bir ders verdi ve vermeye devam ediyor." diye konuştu.

KAYNAK: AA
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *