Çorum
Açık
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,9157 %0,77
47,9224 %1,05
Ara
Kesin Karar Gündem 40 Yıllık Asker Arkadaşları Çorum'da Buluştu

40 Yıllık Asker Arkadaşları Çorum'da Buluştu

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 1986-1988 yıllarında vatani görevini yapan asker arkadaşları, yaklaşık 40 yıl sonra Çorum'da bir araya geldi.

1986-1988 yıllarında Şemdinli 12. Dağ Komando Bölüğünde komando olarak görev yapan tertipler, vatani görevin ardından irtibatı koparmadı.

Aileleriyle birlikte belli aralıklarla bir araya gelen tertipler, bu yıl Üsteğmen rütbesiyle bölük komutanlığı yapan ve 2013'te albay rütbesiyle Türk Silahlı Kuvvetlerinden emekli olan Fikri Kısar'ın ev sahipliğinde Çorum'da bir araya geldi.

30 ilden kente gelen yaklaşık 60 eski arkadaş, Çorum Belediyesinin desteğiyle şehirdeki tarihi ve kültürel mekanları gezdi.

Çorum Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yağbat, kafileye Millet Bahçesi, Çorum Müzesi, Velipaşa Konağı, tarihi Saat Kulesi, Tarihi Kent Meydanı, Dar Sokak, Ulu Cami, Yazma Eserleri Kütüphanesi ve tarihi Ayakkabıcılar Arastasını gezdirdi.

Son olarak Velipaşa Hanında Çorum'un yöresel lezzetlerini tadan davetliler, kentteki leblebi dükkanlarını da gezdi.

Fikri Kısar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, askerleriyle her yıl farklı şehirlerde bir araya geldiklerini söyledi.

Daha önce Çanakkale, Antalya, İzmir gibi şehirlerde programlar düzenlediklerini belirten Kısar, bu yıl Çorum'da buluştuklarını söyledi.

Kısar, görevi sırasında şehit düşen arkadaşları Şehit Komando Çavuş Bülent Karataş'ın Amasya'nın Merzifon ilçesindeki kabrini de ziyaret edeceklerini dile getirdi.

Fikri Kısar, gelecek yıllarda da buluşmaya devam edeceklerini ifade etti.

Geziye katılan Şehit Karataş'ın annesi Seriyye Karataş ise oğlunun arkadaşlarıyla bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Kendi evladını kaybetse de birçok evlada sahip olduğunu ifade eden Karataş, "O kadar duyguluyum, o kadar mutluyum ki, Allah bin kere razı olsun hepsinden. Ben yaşlıyım, herkes çalışıyor. Böyle davet ediyorlar, ben de kaçırmamaya gayret ediyorum. O kadar çok evladım var ki." dedi. 

40 Yıllık Asker Arkadaşları Çorum'da Buluştu 1
1 / 2
40 Yıllık Asker Arkadaşları Çorum'da Buluştu 2
2 / 2
MUHABİR: AA
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *