Çorum
Parçalı az bulutlu
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
50,0278 %0.05
56,3115 %0.56

Okumuş: Alım Gücü Kayıpları Telafi Edilsin

Eğitim-Bir-Sen Çorum Bir Nolu Şube Başkanı Fatih Okumuş, maaş artışlarının ekonomik gerçeklerin gerisinde kaldığını belirterek iyileştirme yapılmasını istedi.

Okumuş: Alım Gücü Kayıpları Telafi Edilsin

Memur-Sen Çorum İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Çorum Bir Nolu Şube Başkanı Fatih Okumuş, maaş artışlarının ekonomik gerçeklerin gerisinde kaldığını belirterek devam eden bütçe görüşmelerinde acil iyileştirme yapılması çağrısında bulundu.
Ekim ayı enflasyonunun yüzde 2,58 olarak açıklanmasının ardından kamu çalışanlarına yönelik zam oranlarının enflasyona yenik düştüğünü ifade eden Okumuş, memur ve emeklilerin alım gücünün aylardır ciddi ölçüde azaldığını dile getirdi. Hakem Kurulu tarafından belirlenen yüzde yedi oranındaki zammın enflasyon farkını kaçınılmaz hale getirdiğini vurgulayan Okumuş, "Kamu görevlilerimiz ve emeklilerimiz, yılın geri kalan kısmında her geçen gün artan bir alım gücü kaybıyla baş başa bırakılmaktadır" dedi.
Maaş ve ücret artışlarının sadece enflasyon farkı verilerek değil ekonomik gerçekler ışığında sosyal tarafların müzakeresiyle belirlenmesi gerektiğine dikkat çeken Okumuş, kamuda bozulan ücret dengesinin acilen düzeltilmesi gerektiğini kaydetti. Maliye yöneticilerinin mevcut tabloyu görmezden gelmesinin çalışanların hayat mücadelesini daha da zorlaştırdığını dile getiren Okumuş, "Bütçe görüşmelerinin yapıldığı bu hassas süreçte kamu görevlilerimizin ve emeklilerimizin mali haklarını iyileştirecek, bütçeden hakkını almasını sağlayacak ve yaşanan kayıpları telafi edecek adımların atılmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
Açıklanan enflasyon verileriyle birlikte 2026 yılı için yeniden değerleme oranının yüzde 27,83 olarak netleştiğini hatırlatarak vatandaşın üzerindeki vergi yüküne değinen Okumuş, vergi ve harçlara yapılacak artışların maaş zamlarının çok üzerinde kalacağına vurgu yaptı. Geçmiş yıllarda vergi artış oranlarının düşürülmesi yönünde atılan adımların bu yıl da tekrarlanması gerektiğini belirten Okumuş, "Vatandaşların bu yük altında ezilmemesi ve nefes alabilmesi için gerekli düzenlemelerin yapılması şart" ifadelerini kullandı. 
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız