Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Recep Gür tarafından düzenlenen iftar programı, kent protokolü ile esnaf odaları yöneticilerini ve çok sayıda esnafı aynı sofrada bir araya getirdi.
ÇESOB binasında geçtiğimiz salı günü düzenlenen iftar yemeğine Vali Ali Çalgan, Belediye Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü, Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Kubilay Ayvaz, İl Müftüsü Şahin Yıldırım ve çeşitli kurum müdürleri katılım sağladı. Programa ayrıca siyasi partilerin il ve merkez ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, oda başkanları, kooperatif yöneticileri ile oda yönetim kurulu üyeleri yoğun ilgi gösterdi.
Misafirlerini birlik yöneticileriyle birlikte kapıda karşılayan Başkan Gür, ezanın okunmasıyla beraber yapılan iftarın ve İl Müftüsü Yıldırım'ın okuduğu duanın ardından konuklara hitap etti. İftara katılımlarından dolayı herkese teşekkür ederek birlik ve beraberliğin taşıdığı büyük önemin altını çizen Gür "Çorumlu esnaf ve sanatkarların ve tüm İslam aleminin mübarek Ramazan ayını kutluyorum" dedi.
Ramazan ayının manevi atmosferinde esnaf ve sanatkarlarla bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Çalgan ise ahiliğin dürüstlüğün, güvenin ve toplumsal dayanışmanın en önemli temsilcilerinden biri olduğuna dikkat çekti. Esnaf ve sanatkarların yüzyıllardır bu topraklarda kök salmış kültürleriyle komşuluk hukukunu, paylaşmayı ve helal kazancı en güzel şekilde yaşattıklarını ifade eden Çalgan "Çorumlu tüm esnaf ve sanatkarların Ramazan Bayramlarını şimdiden tebrik ediyorum" dedi.