Çorum
Hafif yağmur
5°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,1973 %-0.07
50,6099 %0.13
Ara
Kesin Karar Gündem DENEYAP İçin Öğrenci Seçme Süreci Başladı

DENEYAP İçin Öğrenci Seçme Süreci Başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı paydaşlığında yürütülen DENEYAP Teknoloji Atölyeleri kapsamında geleceğin teknoloji yıldızlarını yetiştirmek amacıyla başlatılan 2026 yılı öğrenci seçme süreci başvuruları 30 Mart tarihine kadar devam edecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı paydaşlığında yürütülen DENEYAP Teknoloji Atölyeleri kapsamında geleceğin teknoloji yıldızlarını yetiştirmek amacıyla başlatılan 2026 yılı öğrenci seçme süreci başvuruları 30 Mart tarihine kadar devam edecek.
Türkiye'nin 81 şehrinde bulunan 132 DENEYAP Teknoloji Atölyesi'nde hayata geçirilen Geleceğin Teknoloji Yıldızları Programı ile öğrencilerin 36 ay boyunca tamamen ücretsiz teknoloji eğitimleri alarak hayallerini somut projelere dönüştürme fırsatı bulacağı belirtildi. Sınırları aşarak dört farklı ülkede daha uygulanan programın gençlerin analitik düşünme, problem çözme ve takım çalışması becerilerini geliştirirken onları teknoloji üreten bir geleceğin güçlü aktörleri haline getirmeyi hedeflediği kaydedildi.
2025 ve 2026 eğitim öğretim yılında dördüncü, beşinci, sekizinci, dokuzuncu sınıf ile lise hazırlık sınıfında öğrenim gören öğrencilerin seçme sınavına başvurarak bu özel yolculuğa dahil olabileceği ifade edildi. Üç aşamadan oluşan sürecin ilk adımında elektronik sınav uygulanacağı, başarılı olan öğrencilerin çevrim içi eğitimleri tamamlayıp kendilerine verilen görevleri yerine getirecekleri ikinci aşamaya geçmeye hak kazanacağı aktarıldı. Son aşama olan uygulama sınavında ise öğrencilerin fikirlerini hayata geçirme fırsatı bulacağı dile getirildi. Adayların 30 Mart tarihine kadar kurumun resmi internet sitesi üzerinden başvurularını çevrim içi olarak yapabilecekleri hatırlatıldı.
Kurulduğu günden bu yana yalnızca bir eğitim programı olmanın ötesine geçerek ülkenin geleceğine uzanan güçlü bir ekosistem inşa eden programın istatistikleri de paylaşıldı. Bugüne kadar 591 bin 977 başvuru, 44 bin 615 öğrenci ve 10 bin 802 mezun ile binlerce gencin hayatına dokunan atölyelerde 14 bin 151 eğitmenin görev aldığı vurgulandı. İki bin yirmi dört yılında 156 bin başvuru ile programa gösterilen yoğun ilginin Türkiye'de gençlerin teknoloji üretme heyecanının her geçen yıl daha da büyüdüğünü ortaya koyduğu bildirildi. 
 

DENEYAP İçin Öğrenci Seçme Süreci Başladı 1
1 / 4
DENEYAP İçin Öğrenci Seçme Süreci Başladı 2
2 / 4
DENEYAP İçin Öğrenci Seçme Süreci Başladı 3
3 / 4
DENEYAP İçin Öğrenci Seçme Süreci Başladı 4
4 / 4
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *