Çorum
Parçalı bulutlu
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,8992 %0,35
48,7456 %0,67
Ara
Kesin Karar Gündem Ev Hemodiyalizi İçin Hastalara Sınav Yapıldı

Ev Hemodiyalizi İçin Hastalara Sınav Yapıldı

Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ev Hemodiyalizi Ünitesinde 10. grup hasta sınavının yapıldığı bildirildi.

Başhekimlikten yapılan yazılı açıklamada, sınavda hastaların evde hemodiyaliz uygulamalarına ilişkin teorik bilgi ve pratik becerilerini sergilediği, eğitim sürecini başarıyla tamamlayan hastalara program sonunda sertifikalarının verildiği belirtildi.

Ev Hemodiyalizi Ünitesinin 2022'de 4 hastaya eğitim verilerek faaliyete başladığı aktarılan açıklamada, 2025 yılı sonu itibarıyla 18 hastanın evde hemodiyaliz tedavisini sürdürdüğü, 4 hastanın ise eğitim sürecinin devam ettiği kaydedildi.

Açıklamada, "Ev hemodiyalizi uygulaması, hastalarımıza kendi yaşam ortamlarında güvenli ve etkin diyaliz imkanı sunarak yaşam kalitesini artırmakta ve hastaneye bağımlılığı azaltmaktadır. Hastalar, eğitim sürecini tamamladıktan sonra evlerinde kendi tedavilerini uygulayabilir hale gelmekte, bu süreç hasta güvenliği, teknik yeterlilik ve sürekli izlem esaslarına dayanmaktadır." ifadelerine yer verildi. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *