Çorum
Parçalı az bulutlu
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,4343 %0.24
47,1614 %0.49
Ara
Kesin Karar Gündem Güçlü Köyler Projesi Hayata Geçiriliyor

Güçlü Köyler Projesi Hayata Geçiriliyor

Çorum Sivil Toplum Gönüllüleri Derneği (ÇOSTOG) tarafından hazırlanan ve İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğüne sunulan “El Ele Gönüller, Güçlü Köyler” Projesi onaylandı.

Proje için hazırlanan protokol, Çorum Vali Yardımcısı Yeliz Mercan ile ÇOSTOG Başkanı İlhan Kılıç tarafından imzalandı.

Proje kapsamında Çorum Merkeze bağlı köylerde mezarlıkların otlardan temizlenmesi, haşerelere karşı ilaçlanması, bakım ve onarımı, mezarlıklara direk ve Türk bayrağı dikilmesi, ibadethanelerin temizliği hedefleniyor. COŞTOG ekibi, geçtiğimiz aylarda Çorum’da 5 köyde mezarlık temizliği yapmış, temizlenen alana Türk bayrağı dikmiş ve bu davranışı ile takdir toplamıştı. Şimdi bu çalışmalar proje kapsamında devam ettirilecek.

Ayrıca köylerde “Yaz Sineması Şenliği” organize edilecek. Sinema kültüründen mahrum kalan köy çocukları için düzenlenecek olan “Yaz Sineması Şenliği”, çocukların gelişimi ve sosyal – kültürel faaliyetlerde bulunması açısından oldukça önem taşıyor.

ÇOSTOG Başkanı İlhan Kılıç, projenin amacını şu şekilde özetledi:

“Çorum Merkeze bağlı 180 köy bulunmaktadır. Köylerimizin birçoğu belirli bir geliri olmadığından bazı hizmetlerden mahrum kalmaktadır. Bunlardan bir tanesi de köy mezarlarının ve ibadethanelerinin düzenlenmesi. Maddi olanak sorunu ve insan gücü yetersizliğinden kaynaklı olarak, köy halkı bu hizmetleri yerine getirmekte zorlanmaktadır. 

Ayrıca bazı köy mezarlıklarında bayrak direkleri bulunmamaktadır. Mezarlıklarda bayrak bulunması oraya bir resmiyet kazandırdığı gibi, halkın milli birlik ve beraberlik duygularını da taze tutar. Bu nedenle mezarlıkların temiz olması ve bayrak direklerinin olması köy halkı üzerinde manevi yönde geniş bir etkiye sahiptir. 

Bu kapsamda dernek imkanları ve gönüllülerle 5 köyde pilot çalışma yapılmış ve geri dönütleri olumlu olmuştur. Fakat derneğin gelir getirici bir faaliyeti bulunmadığından devam edilememiştir. Projemiz ile köy halkında milli / dini birlik ve beraberliğin sağlanması ve hizmet götürülmesi ve toplumda gönüllülük bilincinin oluşturulması amaçlanmaktadır.”

Proje, köy muhtarları ile işbirliği halinde sürdürülecek. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *