Çorum
Açık
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
47,5807 %0.1
54,9429 %0.17
Ara
Kesin Karar Gündem Kızılpınar’da Şenlik Coşkusu

Kızılpınar’da Şenlik Coşkusu

Çorum merkez Kızılpınar Köyü’nde geleneksel olarak düzenlenen Fasulye Şenliği, bu yıl yine oldukça coşkulu geçti. Çorum’da köy derneklerinin düzenliği büyük şenliklerden biri olan Kızılpınar Köyü Geleneksel 19. Karagöl Fasulye Şenlikleri, yoğun bir katılımla, coşku içerisinde gerçekleştirildi.

Zahide Yasemin Özden
MUHABİR

Çorum merkez Kızılpınar Köyü’nde geleneksel olarak düzenlenen Fasulye Şenliği, bu yıl yine oldukça coşkulu geçti.
Çorum’da köy derneklerinin düzenliği büyük şenliklerden biri olan Kızılpınar Köyü Geleneksel 19. Karagöl Fasulye Şenlikleri, yoğun bir katılımla, coşku içerisinde gerçekleştirildi.


Çorum Merkez Kızılpınar Köyü Dernek Başkanı Hasan Taş tarafından organize edilen şenliğe çok sayıda kişi ve firma sponsorluk desteği verdi.
Sevilen sanatçıların sahne aldığı şenlikte alanı dolduran yüzlerce kişi unutulmaz bir gün yaşadı.
Şenlikte sevilen sanatçılar; Tuğçe Kılıç, Serengül Töremiş, Ercan Aygün ve Doğukan Çelik sahne aldı, zurnada Ali Bektaş, klavyede Bünyamin Taşdemir sanatçılara eşlik etti.


Tüm katılımcılara bölgenin meşhur fasulyelerinden yapılan yemeklerin ikram edildiği şenlikte ağalık ve fasulye yarışmaları da düzenlendi.
Kızılpınar bölgesinde iklim ve hava şartlarından dolayı oldukça kaliteli, verimli ve lezzetli fasulye yetiştiriliyor.
Karagöl Fasulye Şenliği kapsamında düzenlenen fasulye yarışması da çekişmeli geçti. En güzel fasulye yarışmasının şampiyonu Ayten Ünal oldu.


Fasulye yarışmasında birinciliğe Ayten Ünal, ikinciliğe Sevim Turna, üçüncülüğe Emine Uyar seçildi.
Dereceye giren fasulye üreticilerine çeşitli firmaların hediyelerini protokol üyeleri verdi.
Şenlikte ağalık yarışması bir hayli çekişmeli geçti. Kınalı koçun satışa sunulduğu yarışmada adaylar açık artırma usulü kıyasıya yarıştı. Ağalık yarışını TİA Otomotiv Çorum Bayii Emir Darçın kazandı.


Ağalık kıyafeti giyen Emir Darçın, ailesi ve diğer katılımcılarla birlikte halay çekti, çiftetelli oynadı ve ağalığın mutluluğunu yaşadı.
Çorum Kına Organizasyon ekibinin “gelin kınası” törenini canlandırdığı etkinlik, ilgiyle ve alkışlarla izlendi.
Etkinlikte çocuklar ve gençler arasında çuval, halat çekme ve yumurta yarışmaları yapıldı, kazananlar ödüllendirildi.


Şenlik sırasında ayrıca geçmiş yılların ağaları; Mutlu Ünal, Adil Ünal ve Ramazan Mutlu ile köy derneğinin geçmiş dönemde başkanlığını üstlenen; Sadık Turna, Kamil Deveci, Ali Sayar, Abbas Uyar, Ekrem Uyar ve Memduh Günen’e plaket verildi.
Sanatçılar kimi zaman duygulu, kimi zaman hareketli parçalarla türkü tadında bir gün yaşatırken, katılımcılar ise sanatçıların müziği eşliğinde bol bol halay çekti. Kol kola, omuz omuza halay çeken katılımcılar, meydanı doldurdu.


Mangalların yakıldığı, semaverlerin kaynatıldığı, vatandaşların birbirleri ile sohbet ederek piknik yaptığı buluşma oldukça renkli görüntülere sahne oldu.
Eski Milli Hakem Selçuk Dereli de sahnede türküler söyleyerek katılımcıları selamladı.
Köy Muhtarı Ekrem Uyar ve Dernek Başkanı Hasan Taş, şenliğe katılan ve destek veren herkese teşekkür etti.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *