Çorum
Parçalı bulutlu
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,2795 %0.22
50,5902 %-0.78
Ara
Kesin Karar Gündem Müzik Aşkı Engellerini Aştı

Müzik Aşkı Engellerini Aştı

Çorum’da doğuştan görme, bedensel engelli ve cam kemik hastası olan 24 yaşındaki genç, eğitim almadan kendi çabalarıyla 5 enstrüman çalmayı öğrendi.

Çorum’da doğuştan bedensel ve görme engelli olan 24 yaşındaki Murat Coşkun, müzikle hayata tutunuyor. Ailenin iki çocuğundan birisi olan genç, aynı zamanda cam kemik rahatsızlığı olmasına rağmen 7 yaşında babasının aldığı bağlama ile müzikle ilgilenmeye başladı. Küçüklüğünden bu zamana kadar halk ozanlarının manileriyle, sanatçıların eserleriyle büyüyen Coşkun, herhangi bir eğitim ya da destek almadan, kendi azmiyle bağlama, org, flüt, darbuka ve davul çalmayı öğrendi. Enstrümanlarla seslendirdiği şarkı ve türküleri sosyal medya hesabından paylaşan Coşkun, büyük beğeni topluyor.
Türkülerin ve halk ozanların kendisine ilham kaynağı olduğunu belirten Murat Coşkun, "Çaldığım enstrümanları kendim öğrendim. Bağlama, davul, darbuka, flüt ve org gibi çeşitli enstrümanlar çalıyorum. Doğuştan görme ve yürüme engelliyim. Ayrıca cam kemik rahatsızlığım da var. Hiç kimsenin eğitim desteği olmadan, beni yönlendirmesine gerek kalmadan bu enstrümanları çalmayı başardım. Hiçbir zaman da vazgeçmedim. Türkülerden ve ozanlardan çok etkilendim. Çocukken çok türkü dinlerdim ve müzik kulağım da aslında oradan geliyor. Kuzenlerim saz almışlardı. Ben de onları görerek kendi kendime çalmaya başladım. İlk başlarda tellerini kopara kopara çalmaya çalışırken biraz başarısızlıklarım oldu. Ama 7 yaşımdan beri bağlamayı elime aldım ve o zamandan beri çalmaya devam ediyorum. Babam da o günden beri bana hep destek oldu. Bu Allah’ın bana verdiği bir yetenek. Ailem de bu konuda benimle gurur duyuyor" dedi.
Sosyal medya sayfalarında videolarının kullanıcılar tarafından izinsiz paylaşıldığını ifade eden Coşkun, "Benim emek vererek paylaştığım videolarımın başka sayfalar tarafından emek hırsızlığı yapılarak paylaşılmasını istemiyorum. Eğer paylaşmak isterlerse, mutlaka benden izin almalarını rica ediyorum" diye konuşu.
Oğluyla gurur duyduğunu dile getiren baba Osman Coşkun da, "İlk önce bir saz aldık, onunla başladı. Daha sonra, org, darbuka ve çeşitli enstrümanlar aldık. Çalmak istediği her şeyi aldık ve hepsini çalıyor. Herkesin yapmak isteyip de yapamadığı birçok şeyi benim oğlum başardı. Saz çalıyor, org çalıyor ve bununla gurur duyuyorum. Sonuna kadar da yanındayım. Aile olarak her zaman destekçisiyiz" şeklinde konuştu.
Oğlunun yeteneğinin kendilerini mutlu ettiğini belirten anne Hanife Coşkun ise, "Oğlum küçüklükten beri kendi başına ve kendi isteğiyle saz çalmaya başladı. Biz de her zaman onun yanında olduk. Onunla çok mutluyum ve gurur duyuyorum. Her zaman yanımda olması bana iyi hissettiriyor. Bana çok iyi geliyor ve mutluluk veriyor" ifadelerini kullandı. 
 

Müzik Aşkı Engellerini Aştı 1
1 / 6
Müzik Aşkı Engellerini Aştı 2
2 / 6
Müzik Aşkı Engellerini Aştı 3
3 / 6
Müzik Aşkı Engellerini Aştı 4
4 / 6
Müzik Aşkı Engellerini Aştı 5
5 / 6
Müzik Aşkı Engellerini Aştı 6
6 / 6
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *