Çorum
Açık
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3296 %0,23
48,9673 %0,44
Ara
Kesin Karar Gündem Otizmli Bireyler İçin Ben De Varım Projesi

Otizmli Bireyler İçin Ben De Varım Projesi

Çorum Otizm Gönüllüleri Derneği tarafından hazırlanan ve bakanlıklar tarafından kabul edilen "Ben de Varım" projesinin faaliyetleri başladı. Projenin ilk etkinliği olarak otizmli bireyler ve aileleri için Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'ı kapsayan bir gezi düzenlendi.

Dernek Başkanı Fatma Avuncu, projenin İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı destekleriyle hayata geçtiğini belirtti. Projenin bir yıl süreceğini ve eğitim, danışmanlık, gezi ile farkındalık çalışmalarını içereceğini söyleyen Avuncu, "Amacımız otizmli çocukların toplumsal hayatta daha görünür, daha güçlü ve daha mutlu bireyler olarak yer almalarını desteklemektir" dedi.

Projenin ilk faaliyeti olan "Rehabilitasyon Gezisi" kapsamında otizmli bireylerin ve ailelerinin Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne bir gezi düzenlediğini ifade eden Avuncu, gezinin çocukların sosyal hayata katılımını güçlendirmeye katkı sağladığını vurguladı.

Avuncu, projenin hayata geçmesinde katkı sağlayan proje ortağı kurumlar olan Çorum Belediyesi, İl Özel İdaresi, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü'ne teşekkür etti. 

Otizmli Bireyler İçin Ben De Varım Projesi 1
1 / 5
Otizmli Bireyler İçin Ben De Varım Projesi 2
2 / 5
Otizmli Bireyler İçin Ben De Varım Projesi 3
3 / 5
Otizmli Bireyler İçin Ben De Varım Projesi 4
4 / 5
Otizmli Bireyler İçin Ben De Varım Projesi 5
5 / 5
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *