Çorum
Hafif yağmur
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,9677 %0,23
48,9553 %0,43
Ara
Kesin Karar Gündem Şuşa’da Diz Protezinde Robotik Cerrahi Sunumu

Şuşa’da Diz Protezinde Robotik Cerrahi Sunumu

Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Çalbıyık, Azerbaycan'ın tarihi şehri Şuşa'da düzenlenen 5. Türk Dünyası Ortopedi ve Travmatoloji Kongresi'nde, diz protezi ameliyatlarında robotik cerrahinin yerini sorgulayan dikkat çekici bir sunum yaptı.

Azerbaycan'ın işgalden kurtarılan ve "gurur abidesi" olarak nitelendirilen Şuşa şehrinde gerçekleştirilen kongreye, Türkiye başta olmak üzere Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan gibi Türk cumhuriyetlerinden çok sayıda uzman hekim katıldı. Kongrenin öne çıkan oturumlarından birinde sunum yapan Prof. Dr. Murat Çalbıyık, "Diz Protez Cerrahisinde Robotik Sistemler: Bir Zorunluk Mu, Yoksa Lüks Mü?" başlığı altında önemli değerlendirmelerde bulundu.

Robotik cerrahinin planlama, kesim hassasiyeti ve yumuşak doku dengesi sağlamadaki üstünlüklerini bilimsel verilerle aktaran Prof. Dr. Çalbıyık, aynı zamanda sistemin maliyeti, öğrenme süreci ve "gerçekten gerekli mi?" sorusuna da yanıt aradı. Üç ayrı başlık altında yaptığı analizlerle dinleyicilerden tam not alan Çalbıyık, robotik cerrahinin avantaj ve dezavantajlarını ortaya koydu.

Kongrenin açılışında da bir konuşma yapan Prof. Dr. Çalbıyık, etkinliğin Şuşa gibi tarihi ve manevi önemi büyük bir şehirde yapılmasının anlamını vurguladı. Şuşa'nın Azerbaycan'ın diriliş ve zafer sembolü olduğunu belirten Çalbıyık, "Böyle anlamlı bir coğrafyada, Türk dünyasının sağlık alanındaki gücünü bir araya getirmekten büyük onur duyuyoruz. Bu şehir, bizlere birlikte daha güçlü olduğumuzu bir kez daha hatırlatıyor" ifadelerini kullandı.

Ortopedi ve travmatoloji alanındaki en güncel gelişmelerin paylaşıldığı kongre, Türk dünyası hekimlerinin ortak akıl ve iş birliği gücünü gösterirken, Prof. Dr. Çalbıyık'ın sunumu geleceğin cerrahi uygulamalarına ışık tutması açısından kongrenin en çok konuşulan başlıklarından biri oldu. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *