Özellikle hamsiye olan yoğun talebin dikkat çektiği pazarlarda, taze hamsinin 3-4 hafta daha tezgahlarda yer alacağını belirten balıkçılar, mevsim değişikliğinden kaynaklı balık sürülerinin göçlerinin hızlandığını, bu nedenle avlanma sürelerinin azaldığını dile getirdi. Avlanan balıkların bir kısmının şoklanarak tüketime sunulduğuna dikkat çeken esnaf, denizdeki sürü yoğunluğunun hala iyi seviyede olduğunu ve hamsi akınının etkisinin bir süre daha hissedileceğini vurguladı.
Bu yılki sezonu değerlendiren balıkçılar, "Şu anda deniz bereketli, hamsi iyi gidiyor. Biraz daha devam etmesini bekliyoruz. Tezgâhta çeşit bol olunca vatandaş da gönül rahatlığıyla balık alabiliyor" ifadelerini kullanarak sezonun verimli geçtiğini öne çıkardı.
Alternatif Lezzetler: Barbun, Levrek ve İstavrit
Vatandaşın en yoğun talebi hamsiye olsa da sezonun diğer gözde balıkları da tezgahlardaki yerini aldı. Bu dönemde barbun, levrek ve istavritin bolca bulunacağını kaydeden balıkçılar, mezgitin ise kış boyunca tezgahlarda vatandaşla buluşacağını aktardı.
Vatandaşlara taze balık seçimi konusunda da uyarılarda bulunan esnaf, balığın göz parlaklığına ve solungaç rengine bakılması gerektiğine işaret etti. Fiyatların ise önümüzdeki günlerde talebe bağlı olarak küçük dalgalanmalar gösterebileceği bildirildi.