
Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, stadyum yanına yapılan Güreş Eğitim Merkezi’nin 2025 yılının ortasında tamamlanacağını duyurdu.
Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Toto Teşkilat Başkanlığı desteği, Çorum Belediyesi tarafından Çorum Şehir Stadyumu yanında 2023 yılında yapımına başlanan Güreş Eğitim Merkezi’nde çalışmalar devam ediyor. Bu merkezin tamamlanmasıyla birlikte eski stadyum yanında yer alan güreş merkezi yıkılacak, yıkılacak merkezin alanı stadyum yerine yapılan Millet Bahçesi’ne katılacak.
İlk Kez Tarih VerdiÇöplü Mahallesi’nde düzenlenen halk buluşmasında merkezin son durumuyla ilgili bilgiler veren Başkan Aşgın, açılış için ilk kez tarih verdi. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın “Yapımı devam eden Güreş Eğitim Merkezi’ni Mayıs ayı içerisinde tamamlamayı planlıyoruz. 2025 yılı mayıs ayında Güreş Eğitim Merkezimizi tamamlayacağız. şehrimiz, önemli bir spor tesisine daha kavuşmuş olacak. Hanım kardeşlerimizin bizden bir talebi daha oldu. Kendilerine ait bir lokal istediler. Biz de Millet Bahçesi Hıdırlık Mevkiine Kadınlar Lokalini en yakın zamanda hizmete sunacağız” dedi.