Çorum
Hafif yağmur
21°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,7015 %0.02
47,2204 %1.43
Ara
Kesin Karar Ulusal Hakkı Layık: "Kayseri Pastırması 30 Günde Kurutularak, Olgunlaşır"

Hakkı Layık: "Kayseri Pastırması 30 Günde Kurutularak, Olgunlaşır"


Hakkı Layık: "Kayseri Pastırması 30 Günde Kurutularak, Olgunlaşır"

Kayseri’de yaklaşan Ramazan ayı öncesinde pastırmanın kilosu 750 TL’den satılırken, dilimi ise 7.5 TL’ye geliyor.
"Pastırmanın başkenti" olarak bilinen Kayseri’de yaklaşan Ramazan öncesinde pastırma ve sucuk satışlarında artış yaşanıyor. Pastırmacı Hakkı Layık, "Ramazan için satışlarımız hızlı. Ramazan yaklaştığında da pastırma ve sucuk satışı zaten hızlanır. Kayseri’de pastırma ve sucuk kültürü çok ayrı bir yere sahiptir. O yüzden satışlarımız hızlı" dedi.
Fiyatların yüksek olmadığını kaydeden Layık, "Sosyal medyada görüyoruz. Pastırmanın dilimde 30-40 TL’ler bahsediyorlar. Onların asılsız olduğunu söylüyoruz. Bizim dilimlerimiz, 7 TL’ye tekamül ediyor. 7-8 TL gibi dilim satış fiyatlarımız değişir. Pastırmanın kilo fiyatını da 750 TL’ye satıyoruz. Fiyatlarımız uygun. O yüzden tepki tarzı şeyler almıyoruz. Hatta uygun sattığımız dahi söyleniyor. Pastırmamıza ve sucuğumuza çok yoğun bir ilgi var. Sucuğumuzun kilogram fiyatı 485 TL. Sucuğumuz çokta sevilen ve satılan bir sucuk. Vatandaşlarımıza Ramazan ayında uygun yedirmek için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.
Kayseri pastırmasının lezzetinin sırrını anlatan Hakkı Layık, "Kayseri pastırması 30 günde kurutularak, olgunlaşır. Güneşte kuruması özelliği ki bir de bizim Kayseri’mizin olmazsa olmazı gündüz sıcaklığı ile gece sıcaklığı arasında 10 derece oynar. Gündüz tişörtle gezdiğiniz zaman hiçbir problem olmaz ama akşam 10 derece düştüğü için biraz daha üşürsünüz. Bunların hepsi pastırmanın yapımında bir etken. Vatandaşlar kendini ispatlamış firmaları tercih etsinler. Merdiven altı imalattan olduğu kadar uzak duralım. Et ve kıymanın kilogram fiyatları belli. Onun için kendini ispatlamış firmalardan alışveriş yapmak daha iyi olur” şeklinde konuştu.

KAYNAK: İHA
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *