Çorum
Kapalı
6°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
43,6312 %0.18
51,5144 %0.19
Ara
Kesin Karar Ulusal Hazine ve Maliye Bakanlığı, Otoyol ve Köprülerin Satılacağı İstikametindeki Haberi Yalanladı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Otoyol ve Köprülerin Satılacağı İstikametindeki Haberi Yalanladı


Hazine ve Maliye Bakanlığı, Otoyol ve Köprülerin Satılacağı Yönündeki Haberi Yalanladı

Hazine Ve Maliye Bakanlığı yaptığı açıklamada medyada çıkan, "Otoyol ve köprüler satılacak" haberlerini yalanladı.

"OTOYOL VE KÖPRÜLER ÖZELLEŞTİRİLECEK"

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, önceki gün bakanlığının 2024 yılı bütçesini sunduğu TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda soruları yanıtladı. Şimşek'in, komisyonda yaptığı açıklamada önümüzdeki dönemde Elektrik Üretim A.Ş'ye (EÜAŞ) ait hidroelektrik santraller (HES) limanlar, otoyollar, köprüler ile arsa ve arazilerin özelleştirileceğini söylediği iddia edildi.

"GERÇEK OLMAYAN İFADE ÜZERİNDEN ALGI OPERASYONU"

Medyada yer alan haberlere Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan yalanlama geldi. Bakanlığın açıklamasında, gerçek olmayan ifadeler üzerinden algı operasyonu yapıldığı belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Sözcü gazetesinin 01.11.2023 tarihli "Şimdi de Otoyol ve Köprüleri Satacaklar" başlıklı haberi üzerine bir açıklama yapılması gerekli görülmüştür. "Satış" ifadesini Hazine ve Maliye Bakanımız değil haberi yapan Sözcü gazetesi kendi yorumu olarak kullanmıştır. Gerçek olmayan bu ifade üzerinden yapılan algı operasyonu kabul edilemez.

ÖZELLEŞTİRME İDDİALARI YALANLANDI

Bakan Bey, TBMM'deki açıklamasında net bir şekilde Türkiye'nin özelleştirme programında halihazırda var olan ve hatta bazıları yıllardır özelleştirme kapsamında yer alan varlıklara atıfta bulunmuş olup, "Özelleştirme kapsamına yeni alınması planlanan herhangi bir varlık söz konusu değil." şeklinde konuşmuştur. Ayrıca Sayın Bakanımızın bu sözlerinde satış gibi bir açıklamasının olmadığı net olarak anlaşılmaktadır. Kamuoyunun bilgisine sunulur."

 

KAYNAK: Haber Merkezi
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *