Çorum
Kapalı
3°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
43,3797 %0.27
51,0035 %0.14
Ara
Kesin Karar Gündem HİTÜ, Güney Kore İle Ortak Çalışmalar Yapacak

HİTÜ, Güney Kore İle Ortak Çalışmalar Yapacak

HİTÜ, Güney Kore İle Ortak Çalışmalar Yapacak

Hitit Üniversitesi ile Güney Kore İnje Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.

İşbirliği protokolü Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk ile İnje Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Minhyon Jeon tarafından imzalandı.

Hitit Üniversitesi, bölgesel kalkınma çalışmalarının yanı sıra uluslararası arenada da işbirliklerine yenilerini ekliyor. İnje Üniversitesi ile imzalanan protokol kapsamında iki üniversite arasında bilimsel araştırmalarda işbirliği, öğrenci değişimi ve ortak çalışmalar için akademisyen hareketliliğinin kazandırılması planlanıyor.

Yapılan protokole ilişkin açıklamalarda bulunan Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, ihtisaslaşma alanı “Makine ve İmalat Teknolojileri” kapsamında uluslararası ortak projeler geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Protokol ile iki üniversite arasında ortak bilimsel çalışmaların gerçekleştirileceğini ifade eden Öztürk, şöyle devam etti:

“Çorum’un kardeş şehri Gimhae’de yer alan İnje Üniversitesi ile ikili işbirliği bağlamında protokolümüzü imzaladık. Başta ortak bilimsel projeler olmak üzere hem öğrenci değişimi hem de akademisyen değişimi noktasında çalışmalarımız olacak. Özel alanlarında her iki üniversitemizin de bilgi birikimiyle güzel projelere imza atacağımıza inanıyorum. Üniversitelerimiz için hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

İmza töreninde Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Birol İnceciköz yer aldı.

[gallery link="file" size="medium" ids="203733,203734,203735,203736"]

MUHABİR: Zahide Yasemin Özden
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *