Çorum
Az bulutlu
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,2627 %0.13
46,8421 %0.23
Ara
Kesin Karar Gündem HİTÜ’de Mühendisler, Uygulamalı Eğitim İle Tecrübe Kazanıyor

HİTÜ’de Mühendisler, Uygulamalı Eğitim İle Tecrübe Kazanıyor

HİTÜ’de Mühendisler, Uygulamalı Eğitim İle Tecrübe Kazanıyor

Hitit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, "Uygulamalı Mühendislik Eğitimi Stajı (UMES)" ile öğrencilerine mezuniyet öncesi sektör deneyimi kazandırıyor. Bu eğitim modeliyle, 8 yarıyıllık mühendislik eğitiminin son yarıyılı, Çorum Organize Sanayi Bölgesi'ndeki önde gelen işletmelerde gerçekleşiyor.

UMES kapsamında, Makina Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencileri, Cazgır TOC Cryogenics, Alapala Makine, Makina ve Enerji Endüstriyel Çözümler ve Dura Makine gibi firmalarda stajlarını tamamladı.

Makine Mühendisliği Bölümü UMES sorumlusu Prof. Dr. Ali Kılıçarslan, bu modelin öğrencilere teorik bilgilerin yanı sıra pratik uygulama becerisi kazandırdığını ve Türk sanayisinin ihtiyaç duyduğu mühendis profiline uygun mezunlar yetiştirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cengiz Baykasoğlu ise 2019-2020 eğitim-öğretim yılından bu yana uygulanan UMES modelinin hem öğrenciler hem de işletmeler tarafından olumlu karşılandığını ve geri bildirimler doğrultusunda eğitim planında güncellemeler yapıldığını açıkladı.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sinan Çalışkan, uygulamalı eğitim stajlarının, öğrencilerin tercih ettikleri işletmelerde, sorumlu öğretim elemanları ve işletme eğitim sorumlusu tarafından planlanarak yürütüldüğünü ifade etti. Çalışkan, "Uygulama yönü güçlü mezunlarımızın ülkemize, sanayi alanında önemli katkılar sunacağına inanıyorum" dedi.

UMES stajını tamamlayan öğrenciler de uygulamalı eğitimden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Recep Furkan İşler, teorik bilgileri pratiğe dökme ve iş hayatına dair deneyim kazanma fırsatı bulduğunu belirtirken, Umut Ketenci UMES'in teorik bilgi ile pratiğin mükemmel bir birleşimi olduğunu ve gerçek mühendislik problemlerini çözme becerisi kazandığını vurguladı. Kamerunlu öğrenci Chamberlain Tagni Fossi ise UMES sayesinde ekip çalışması ve iletişim becerilerini geliştirdiğini ifade etti.

MUHABİR: Zahide Yasemin Özden
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *