Çorum
Kapalı
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3206 %0,24
48,8203 %0,44
Ara
Kesin Karar Gündem ‘Hükümet Zam Teklifini Piyasa Gerçekleri Üzerinden Yapmalı’

‘Hükümet Zam Teklifini Piyasa Gerçekleri Üzerinden Yapmalı’

‘Hükümet Zam Teklifini Piyasa Gerçekleri Üzerinden Yapmalı’

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, enflasyon rakamlarının ardından hükümete bir çağrıda bulundu. Temmuzda aylık enflasyonun yüzde 9,49, yıllık enflasyonun ise yüzde 47,83 olduğunu belirten Yalçın, "Merkez Bankası enflasyon tahminini 2023 yılı için yüzde 58'e, 2024 yılı için yüzde 33'e güncellemişti. Kamu İşvereni; 14 Ağustos'ta sunacağı teklifte Memur-Sen'in öngörülerini dikkate alarak, enflasyon hedefleri üzerinden değil piyasa gerçekleri üzerinden teklifle gelmelidir." dedi.

Geçtiğimiz günlerde yılın 3. enflasyon raporunu açıklayan Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, yıl sonu enflasyon tahmininin yüzde 58'e yükseltildiğini duyurmuştu. TÜİK'in açıkladığı rakamlara göre ise,temmuz ayında enflasyon yüzde 9,49 arttı, yıllık enflasyon ise 47,83'e çıktı. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, bu gelişme sonrası memur ve memur emeklisinin 2024-2025 yıllarını kapsayan toplu sözleşme görüşmeleriyle ilgili hükümete dikkat çeken bir çağrı yaptı. Merkez'in tahminine kapıyı kapatan Yalçın, zammın piyasa gerçekleri dikkate alınarak yapılması gerektiğini söyledi.

Yalçın paylaşımında şunları söyledi:

"Temmuz ayı enflasyonu %9,49, yıllık enflasyon %47,83 olarak açıklandı. Geçtiğimiz günlerde Merkez Bankası enflasyon tahminini 2023 yılı için %58'e, 2024 yılı için %33'e güncellemişti.

Memur-Sen'in ekonomik verilere ve piyasa gerçeklerine dair analizi, öngörüsü ve değerlendirmesi ile oluşturulmuş 7. Dönem Toplu Sözleşme teklifleri; 'haklı teklif' gerçeğini doğrularken, 'makul teklif' gerçeğini tescillemektedir. Temmuz ayında sadece 'Yüzdelik Zam+Enflasyon Farkı' durumunda oluşacak fotoğraf ile seyyanen zam sonrası tablo arasındaki fark hissediliyor. Memur-Sen'in 'alım gücü yükseltilmeli' talebi ve Sayın Cumhurbaşkanımızın vaadi olan 22.000₺'nin önemi ekonomik verilerin açıklanması ile daha iyi anlaşılıyor.

22.000₺ düzenlemesi kamu görevlilerini rahatlatmaya yönelik adım olurken açıklanan enflasyon ise kaygılandırıyor. Memur-Sen'in 3'er aylık ve Refah Payı esaslı zam teklifi; kaygıları gidermeye, alım gücünü artırmaya, enflasyon baskısını sonlandırmaya dönük çözüm sunuyor.

"Teklif Piyasa Gerçekleri Üzerinden Gelmeli"

Bu sebeple Kamu İşvereni; 14 Ağustos'ta sunacağı teklifte Memur-Sen'in öngörülerini dikkate alarak, enflasyon hedefleri üzerinden değil piyasa gerçekleri üzerinden teklifle gelmelidir." (Haber Merkezi)

MUHABİR: Haber Bülteni
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *