Çorum
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,5377 %0.16
45,5564 %0.26
Ara
Kesin Karar Ulusal İki Öğretmen Bisikletle 5 Günde 450 Kilometre Yol Yaptı: Nemrut ve Göbeklitepe’ye Bisiklet ile Ulaştı

İki Öğretmen Bisikletle 5 Günde 450 Kilometre Yol Yaptı: Nemrut ve Göbeklitepe’ye Bisiklet ile Ulaştı


İki Öğretmen Bisikletle 5 Günde 450 Kilometre Yol Yaptı: Nemrut ve Göbeklitepe’ye Bisiklet ile Ulaştı

Elazığ’da daha önceleri Fırat Nehri Havzasında bisiklet turu düzenleyen öğretmen Emrah Turhan ve Semih Erköseler bu sefer 5 günde 450 kilometre pedal çevirerek önce Adıyaman Nemrut Dağını oradan da Şanlıurfa Göbeklitepe’yi gezdi.
Elazığ’da iki öğretmen bisikletleri ile Malatya istikametinden Adıyaman’daki Nemrut Dağına zorlu tırmanışı gerçekleştirdi. Kommagene Krallığına ait eserleri gören ve gün doğumunda orada olan coğrafya öğretmeni Emrah Turhan, aynı zamanda buranın tarihi, kültürel, coğrafi ve doğa güzellikleri kayıt altına aldı. Pedal çeviren iki öğretmen Nemrut üzerinden Kahta’ya devam eden tur programları çerçevesinde Arsemia Antik Kenti, Cendere Köprüsü, Karakuş Tümülüsünü ziyaret etti. Bu rotaya gelmeden önce yalnızca fiziki olarak değil bölge hakkında pek çok okuma yaptıklarını belirten öğretmen Semih Erköseler, gezilen görülen yerleri daha anlamlı hale getirdiğini kaydetti.
Daha sonra iki öğretmen bisikletleri ile mevsim sıcaklarının yüksek olduğu bugünlerde kültürel ve sportif turları programları dahilinde Bozova Belediyesi sınırları içerisindeki mesire alanından geçerek Şanlıurfa’daki Göbelitepe’ye ulaştı. Öğretmenlerin turu ise merkezdeki Balıklıgöl ve Şanlıurfa Müzesi noktaları ile tamamlandı.
5 gün 450 kilometre yol kat eden ve 9 bin metre rakımla turlarını bitiren bisiklet sporcuları öğretmenler, böyle bir rota ve turu yapan ilk sporcular oldukları için büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi.

KAYNAK: İHA
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *