Çorum
Açık
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3504 %0,36
49,0209 %0,56
Ara
Kesin Karar Gündem Gizli Tarih Gün Yüzüne Çıkacak

Gizli Tarih Gün Yüzüne Çıkacak

Gizli Tarih Gün Yüzüne Çıkacak

İskilip ilçesindeki tarihi İskilip Kalesi'nde Türk bayrağı dikmek için açılan kuyuda su sarnıcı bulunan alanda arkeolojik kazı çalışması yapılacak.

İskilip Belediyesi yetkilileri ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Sümeyra Bektaş, tarihi kalede kazı yapılması için işbirliği protokolü imzaladı.

Protokol kapsamında Çorum Müzesi başkanlığınca yürütülecek çalışmaya Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi ve Sanatları Anabilim Dalı Başkanı Doktor Öğretim Üyesi Oktay Gündoğdu, Arkeolog Doktor Öğretim Üyesi Muhammed Görür ve sanat tarihçi-restoratör Esra Gündoğdu akademik destek verecek.

İskilip Belediyesinden yapılan açıklamada, çalışmanın ilçenin kültürel yapısının keşfedilmesi açısından önemli olduğu ifade edildi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Sümeyra Bektaş ise tarihi kalede su sarnıcı bulunmasının ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı ile gerekli görüşmelerin gerçekleştirildiğini ve alanda çevre temizliği ile sondaj çalışması yapılmasının kararlaştırıldığını aktardı.

Çorum Müzesi başkanlığında yürütülecek sondaj çalışmasında yerleşim izlerinin aranacağını belirten Şengül, yeni yerleşim izlerinin bulunmasıyla bilimsel kazı çalışmalarına başlanacağını kaydetti.

Çorum'un İskilip Belediyesince 2022 Şubat ayında İskilip Kalesi'nde dev Türk bayrağı direği dikmek için yapılan kazıda, Osmanlı dönemine ait olduğu değerlendirilen su sarnıcı bulunmuştu.

Çorum Müzesi uzmanlarınca bölgede yapılan incelemenin ardından hazırlanan rapor, Ankara Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğüne gönderilmişti. (İHA-AA)

[video width="512" height="288" mp4="https://kesinkararcom.teimg.com/kesinkarar-com/wp/uploads/2023/07/Iskilip-Kalesinde-Tarihi-Sarnic-Kalintisi-Bulundu.mp4" autoplay="true"][/video]

[gallery link="file" size="large" ids="21425,21424,21423"]

MUHABİR: Haber Bülteni
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *