Çorum
Kapalı
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,5337 %0.11
55,7032 %0.10
Ara
Kesin Karar İskilip İskilip’te Osmanlı Türkçesi Kursu Kapılarını Açtı

İskilip’te Osmanlı Türkçesi Kursu Kapılarını Açtı

Çorum'un İskilip ilçesinde, geçmişin izlerini bugüne taşıyan ve kültürel mirasın daha yakından tanınmasını amaçlayan Osmanlı Türkçesi eğitimi hayata geçirildi. Çorum Valiliği koordinesinde ve İskilip Kaymakamlığı iş birliğiyle düzenlenen eğitim programı, Hamiyet Atasoy Kültür ve Sanatevinde başladı.

Zahide Yasemin Özden
MUHABİR

Çorum'un İskilip ilçesinde, geçmişin izlerini bugüne taşıyan ve kültürel mirasın daha yakından tanınmasını amaçlayan Osmanlı Türkçesi eğitimi hayata geçirildi.
Çorum Valiliği koordinesinde ve İskilip Kaymakamlığı iş birliğiyle düzenlenen eğitim programı, Hamiyet Atasoy Kültür ve Sanatevinde başladı.

Eğitmen Raif Korkmaz eşliğinde yürütülen derslerde kursiyerler, Osmanlı Türkçesini öğrenerek tarihin derinliklerine ışık tutan yazılı eserleri ve kültürel değerleri doğrudan okuma ve anlamaya imkan buluyor.


Toplam 10 hafta sürecek olan kapsamlı eğitim programıyla, geçmişten günümüze ulaşan kaynakların daha iyi kavranması ve köklü tarihle kurulan bağın güçlendirilmesi hedefleniyor. 

İskilip Belediyesi yetkilileri, kültürel mirasın yaşatılmasına ve gelecek nesillere aktarılmasına katkı sunan benzer sosyal ve kültürel çalışmalara ev sahipliği yapmaya devam edeceklerini bildirdi. 
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *