Çorum
Kapalı
4°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
43,5044 %0.03
51,4749 %-0.02
Ara
Kesin Karar Ulusal İsrail'in Gazze'ye Yönelik Gece Boyunca Devam Eden Saldırıları: 51 Ölü

İsrail'in Gazze'ye Yönelik Gece Boyunca Devam Eden Saldırıları: 51 Ölü

İsrail gece boyunca Gazze Şeridi’ni vurdu: 51 ölü  

İsrail, Gazze Şeridi’ndeki 7 günlük insani aranın sona ermesinin ardından bölgeye düzenlediği saldırılara gece boyunca devam etti. Saldırılarda Han Yunus’ta 30, Refah’ta 7, Nuseyrat Mülteci Kampı’nda 13 Filistinli hayatını kaybetti. Batı Şeria’da düzenlenen baskında ise bir Filistinli, İsrail askerleri tarafından vurularak öldürüldü.

İnsani aranın ardından yeniden sivil yerleşim yerlerini hedef alan İsrail güçlerinin 3 gün boyunca düzenlediği saldırılar, çoğu kadın ve çocuk yüzlerce Filistinlinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Bu sabah saatlerinde Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus şehrine düzenlenen hava saldırısında 30 Filistinli hayatını kaybetti. Bölgedeki gazeteciler, dün gece şehirde gerçekleştirilen saldırılar nedeniyle şehrin doğusundan batısına ya da Refah şehrine göç eden Filistinlilerin saldırı altında kaldığını belirterek, “Gazze’de güvenli hiçbir yer yok” açıklamasını yaptı. Han Yunus’un kuzeyinde ise arama kurtarma ekipleri, İsrail saldırılarında yerle bir olan 50 evin enkazından en az 10 kişinin yaralı olarak çıkarıldığını söyledi.

  Refah’ta 7 kişi hayatını kaybetti

İsrail’in Refah şehrinin doğusunda bir eve düzenlediği baskında 7 kişi hayatını kaybederken, çok sayıda yaralı olduğu bildirildi.

İsrail’in hedef aldığı Nuseyrat Mülteci Kampı’nda 13 ölü

İsrail, Gazze Şeridi’nin merkezindeki Deir el-Balah kentinde bulunan Nuseyrat Mülteci Kampı’nda da çok sayıda eve hava saldırısı düzenledi. Saldırıda çocuk ve kadınların da aralarında bulunduğu en az 13 kişi hayatını kaybederken, çok sayıda kişi yaralandı. Enkaz altında kalanların olduğu belirtilirken, yaralıların Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Tal al-Zaatar’da bulunan Al Awda Hastanesi’ne götürüldüğü aktarıldı.

  Batı Şeria’da bir Filistinli vurularak öldürüldü

İsrail askerlerinin Batı Şeria’nın Qalqilya şehrine bu sabah düzenlediği baskında ise 21 yaşındaki Adnan Issam Zaid, vurularak öldürüldü.

Batı Şeria’da İsrail saldırılarının başladığı 7 Ekim tarihinden bu yana katledilen Filistinli sayısı 250’ye yükselirken, Filistin Tutuklular ve Eski Mahkumlar İşleri Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, 7 Ekim’den bu yana bölgede 3 bin 400 kişinin de işgalci İsrail güçleri tarafından gözaltına alındığı belirtildi.

  Gazze Şeridi’ne 11 Ekim’den bu yana elektrik yok

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından yapılan açıklamada, Gazze Elektrik Dağıtım Şirketi'nin (GEDCO) verileri paylaşılarak, İsrail saldırıları altındaki bölgede 11 Ekim’den bu yana elektrik olmadığı belirtildi. Verilere göre İsrail’in Gazze Şeridi’ne 8 Ekim’de elektrik tedarikini kestiği ve bölgedeki elektrik santralinin ise 11 Ekim’de durduğu belirtildi.

Elektriğin kesilmesinden önceki döneme ait verilerde ise, Gazze Şeridi’ne Ocak ayından Eylül ayına kadar günde ortalama 13,3 saat elektrik verildiği aktarıldı.

[gallery link="file" size="large" columns="4" ids="54212,54213,54214,54215,54216,54217,54218,54219,54220,54221"]

KAYNAK: İHA
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *