Çorum
Kapalı
2°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
43,2804 %0.22
50,2698 %0.02
Ara
Kesin Karar Gündem “İtibardan Tasarruf Etmeyenler, Ekonomik Durumun Hesabını Versin”

“İtibardan Tasarruf Etmeyenler, Ekonomik Durumun Hesabını Versin”

“İtibardan Tasarruf Etmeyenler, Ekonomik Durumun Hesabını Versin”

CHP Çorum Milletvekili ve CHP KIT Komisyonu Üyesi Mehmet Tahtasız, iktidarı eleştirdi.

Tahtasız “Halk için, halkın refahı için, sosyal devlet için mücadele edenlere ‘elitist’ diyenler kendi itibarlarından tasarruf etmezken halkı ve ekonomiyi içine düşürdükleri durumun hesabını versin” dedi.

CHP Çorum Milletvekili ve KIT Komisyonu Üyesi Mehmet Tahtasız, “Türkiye Ekonomisi Nereye?” başlıklı bir açıklama yaptı. Açıklamasında Türkiye’de yaşanan sorunları dile getiren Tahtasız, ekonomik verilere mercek tuttu.

Tahtasız konu ile ilgili bir paylaşım yaptı. Tahtasız, paylaşımında şunları söyledi:

Türkiye’nin uluslararası yatırım açığı büyümeye devam ediyor. Bir ülkenin rezervleri de dahil dış varlıkları ile dış yükümlülükleri arasındaki farkı gösteren uluslararası yatırım açığı bu yılın ikinci çeyreğinde 14,3 milyar dolar artarak haziran sonunda 328,5 milyar dolara kadar yükseldi.

Bankalar ve finans kuruluşlarının tüketicilerden zamanında tahsil edilemediği için icra takibine aldıkları bireysel kredi ve kredi kartı alacakları ise son haftada da 1,7 milyar lira daha artarak 84,7 milyar liraya çıktı.

Bu yılın ilk yeni aylık döneminde 932 bin 503 kişi, yılın birinci çeyreğinde ortalama yüzde 8,7 olan resmi işsizlik oranı ikinci çeyrekte yüzde 8,8'e yükseldi.

Bankaların vadesinde tahsil edemediği için icra takibine aldığı batık krediler ise 2,4 milyar lira daha artarak 16 Ağustos itibariyle 249,3 milyar liraya kadar yükseldi.

Bu artışın 1,7 trilyon lirası batık bireysel krediler ve kredi kartı borçlarından kaynaklandı.

MUHABİR: Zahide Yasemin Özden
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *