Çorum
Açık
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3507 %0,36
49,0543 %0,57
Ara
Kesin Karar Ulusal Kahramanmaraş’ta Kentsel Tasarım Projesi İnşası Süratle Devam Ediyor

Kahramanmaraş’ta Kentsel Tasarım Projesi İnşası Süratle Devam Ediyor


Kahramanmaraş’ta Kentsel Tasarım Projesi İnşası Hızla Devam Ediyor

Kahramanmaraş’ın imarı ve inşası noktasında altyapıdan ulaşıma, üstyapıdan sosyal tesislere, yeşil alanlardan sağlık komplekslerine tüm alanlarda çalışmalar devam ederken Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından şehir merkezinde başlatılan Kentsel Tasarım Projesi de hızla ilerliyor.
Yeni TOKİ ve Emlak Konut tarafından, Hayrullah Mahallesi, Hükümet Bulvarı, Zübeyde Hanım Bulvarı, Valilik karşısı, Trabzon Caddesi ve Cahit Zarifoğlu Caddesi’nde kalıcı konut ve iş yerlerinin inşası devam ediyor. Hayrullah Mahallesi’nde Azerbaycan Devleti tarafından hayata geçirilen Azerbaycan Mahallesi, Hükümet Bulvarı ve eski valilik binası karşısında bloklar hızla yükselirken; Zübeyde Hanım Bulvarı, Trabzon Caddesi ve Cahit Zarifoğlu Caddesi’nde temel öncesi zemin hazırlıkları sürüyor. 4 bine yakın konut ve iş yerinin ihalesi yapılıp inşasına başlanırken proje çerçevesinde şehir merkezine toplam 10 bin konut ve iş yeri kazandırılacak.
Kentsel Tasarım Projesiyle şehir merkezinin eski canlılığına kavuşacağını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Yeni Kahramanmaraş hedefimiz doğrultusunda şehir merkezimizde ve ilçelerimizde kalıcı konut ve iş yerlerimizin inşası büyük bir hızla sürüyor. 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle 9 bin 289 konutun kurasını çektik. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız tarafından şehir merkezimizde başlatılan Kentsel Tasarım Projesi de hızla devam ediyor. Bir yandan kalıcı konut ve iş yerleri yükselirken bir taraftan da yeni yapıların zemin hazırlıkları sürüyor. Proje kapsamında şehir merkezimize toplam 10 bin konut ve iş yeri kazandırılacak. 4 bine yakın konut ve iş yerinin ihalesi yapıldı ve çalışmalar başladı. Yapımına başlanan projeler 1 yıl içerisinde tamamlanacak. Hayata geçirilen bu projeler tamamlandığında konut ve iş yerleri, alt ve üstyapısı, sosyal donatıları, yeşil alanları ve ulaşımıyla yeni Kahramanmaraş eski canlılığına kavuşacak” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *