Çorum
Açık
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,5394 %0.16
45,5161 %0.18
Ara
Kesin Karar Gündem Karataş: Emekli Maaşları Asgari Ücret Seviyesine Getirilmeli

Karataş: Emekli Maaşları Asgari Ücret Seviyesine Getirilmeli

Karataş: Emekli Maaşları Asgari Ücret Seviyesine Getirilmeli

Hak-Emek-Der Genel Başkanı Remzi Karataş, enflasyon ve refah payı artışı ışığında emekli maaşlarında yapılacak iyileştirmenin önemini vurguladı.

Karataş, en düşük emekli maaşının 12-13 bin liraya yükseltilmesi ve asgari ücret seviyesine çekilmesi gerektiğini talep etti.

Karataş, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından, emeklilerimiz maaşlarına yansıtılacak enflasyon farkı ve refah payı artışı beklentilerini artırmıştır. Emeklilerimizin büyük çoğunluğu, ekonomik hayat şartlarının çok altında bir maaşla geçinmeye çalışmaktadır. Bu nedenle, Temmuz 2024'te yapılacak artışın emeklilerimizin hayatlarını bir nebze olsun rahatlatacak bir seviyede olması gerekmektedir."

En düşük emekli maaşının 10 bin liradan 12-13 bin liraya yükseltilmesi için Hükümet tarafından yapılan çalışmaların bir an önce sonuçlandırılması gerektiğini vurgulayan KARATAŞ, en düşük emekli aylığının asgari ücret seviyesine çekilmesi gerektiğini de savundu.

Hak-Emek-Der Genel Başkanı Remzi Karataş, emeklilerin bu yöndeki beklentisinin devam ettiğini ve hükümetten hayal kırıklığına uğratmayacak bir artış beklendiğini belirtti.

Karataş, Hak-Emek-Der olarak en düşük emekli maaşının yaşam koşullarını dikkate alarak düzenlenmesini talep ettiklerini ve Sayın Cumhurbaşkanından bu konuda bir müjde beklediklerini ifade etti.

Emeklilerin yapılacak iyileştirmelerin hayatlarını ve geleceğe duydukları endişeleri rahatlatacağına inanan Karataş, Hükümetin ve Sayın Cumhurbaşkanının da bu gerçeği gördüğüne inandıklarını ve hayırlı ve mutlu haberlerini beklediklerini söyledi.

MUHABİR: Cemal Akyol
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *